Ηράκλειο:Με επιτυχία τα εγκαίνια της Παγκρήτιας Αγροκτηνοτροφικής έκθεσης Αρκαλοχωρίου που πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ημερομηνία:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων της Παγκρήτιας Αγροκτηνοτροφικής έκθεσης Αρκαλοχωρίου με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.
Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, επεσήμανε το ρόλο και τη σπουδαιότητα του Πρωτογενή Τομέα που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και ζωτικής σημασίας χώρο για την Κρήτη, την οικονομία και την ανάπτυξή της, ενώ συμβάλει μαζί με τους τοπικούς φορείς, με ολοκληρωμένο σχέδιο και μεθοδικότητα, στον αναπτυξιακό προσανατολισμό της Κρήτης στους τομείς της αγροτικής καλλιέργειας και της κτηνοτροφίας.
«Η Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου, που την κρίνουμε εξαιρετικά σημαντική για την ανάπτυξη του αγροκτηνοτροφικού μας τομέα, θα συνεισφέρει στην καλύτερη παραγωγική διαδικασία με τα σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα, τον εξοπλισμό, τα νέα προϊόντα και τα εξελιγμένα γεωργικά εφόδια και τροφές που παρουσιάζονται, αλλά και με την ανταλλαγή γνώσεων για τις σύγχρονες μεθόδους αγροτικής καλλιέργειας και προηγμένης κτηνοτροφίας με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής και παραγωγής προϊόντων με καλύτερη ποιότητα και ανταγωνιστικότητα», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη.
Στην έκθεση παραβρέθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης οι: Ευάγγελος Ζάχαρης – Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αντιπεριφερειάρχες: Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, Σταύρος Τζεδάκης, Νίκος Ξυλούρης. Με την παρουσία τους τίμησαν τα εγκαίνια της έκθεσης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης με τους Υφυπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς, Δήμαρχοι, και εκπρόσωποι της Εκκλησίας Κρήτης, παραγωγικών τάξεων φορέων και αρχών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνεδριάζει την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου το Δημοτικό...

Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 15:00 θα συνεδριάσει στο...

Δήμος Ηρακλείου:Με ειδήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα...

Καλημέρα και καλό μήνα. Εύχομαι να είστε καλά! Ο...

Συνεδριάζει την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου το Δημοτικό...

Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 15:00 θα συνεδριάσει στο...

Δήμος Ηρακλείου:Με ειδήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα...

Καλημέρα και καλό μήνα. Εύχομαι να είστε καλά! Ο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ενισχυτική Διδασκαλία 2026-2027: Πότε ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η Ενισχυτική Διδασκαλία...

Το περπάτημα σε κάνει πιο έξυπνο;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, το καθημερινό περπάτημα συνδέθηκε...

Κρήτη: «Έσπασε» το φράγμα των 5 εκατ. διεθνών αφίξεων – Άνοδος 6,2% στον τουρισμό

Σημαντική αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων καταγράφει η Κρήτη...

Τηλεργασία από τα βουνά: Eπιδότηση 90% του μισθού για έναν χρόνο

Επιδότηση 90% του μισθού και των εισφορών για ένα...