Ρέθυμνο:Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Αμαρίου στο Φουρφουρά που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αμαρίου πραγματοποιήθηκαν στον Φουρφουρά σε ειδική τελετή παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,7 εκ. ευρώ και υλοποιήθηκε σε διάφορα στάδια με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης. Το ιστορικό υλοποίησης του έργου παρουσίασε αναλυτικά ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του Περιφερειάρχη και ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης για τις χρηματοδοτήσεις σε κάθε στάδιο υλοποίησης του. Για την αφετηρία της δημιουργίας του Κέντρου μίλησε και ο πρώην Δήμαρχος Στέφανος Σημαντήρας ενώ για την σημασία, την αξία και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει για την περιοχή αναφέρθηκε στο χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή. Τις ευχές και τις ευχαριστίες του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Ειρηναίου, μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος, αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Καραχάλιος που τέλεσε και τον αγιασμό των εγκαινίων.
«Ως Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζουμε την δημιουργία έργων που αναδεικνύουν την τοπική πολιτιστική δράση και έκφραση σε κάθε Δήμο και τοπική κοινωνία. Ο Δήμος Αμαρίου διαθέτει μια μεγάλη παράδοση και ο αυτός ο χώρος πολιτισμού θα βοηθήσει για την ανάδειξή και την διατήρησή της», επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του Πολιτιστικού κέντρου και την παράδοσή του σε χρήση.
Σκοπός του σύγχρονου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αμαρίου είναι η φιλοξενία Πολιτιστικών Τμημάτων, Συλλόγων και Φορέων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αμαρίου σε κάθε λογής κοινωνικές εκδηλώσεις. Στόχος, αποτελεί η λειτουργία του ως κεντρικός πυλώνας για την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής συνοχής της περιοχής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο Ρέθυμνο για τον Εορτασμό της Εθνικής...

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα! Στο Ρέθυμνο, στον τόπο που γεννήθηκα και...

Ρέθυμνο:Το μήνυμα του Μανόλη Χνάρη για την...

«Η28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας, ενότητας και μνήμης....

Στο Ρέθυμνο για τον Εορτασμό της Εθνικής...

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα! Στο Ρέθυμνο, στον τόπο που γεννήθηκα και...

Ρέθυμνο:Το μήνυμα του Μανόλη Χνάρη για την...

«Η28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας, ενότητας και μνήμης....
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στο Ρέθυμνο για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου ο Κωστής Χατζηδάκης

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα! Στο Ρέθυμνο, στον τόπο που γεννήθηκα και...

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ηςΟκτωβρίου 1940 στον Δήμο Γόρτυνας

Με την δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής...

Ρέθυμνο:Το μήνυμα του Μανόλη Χνάρη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Η28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας, ενότητας και μνήμης....

Ηράκλειο:Το Μαλεβιζί τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μεν. Μποκέας : «Η ελευθερία δεν χαρίστηκε ποτέ. Κερδήθηκε...