Λασίθι:Υπεγράφη από το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου η σύμβαση για την κατασκευή του έργου “Βελτίωση Αγροτικής Οδού από Επάνω Πινές προς Πλάκα”

Ημερομηνία:

Υπεγράφη χθες από το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου και τον εκπρόσωπο της εταιρείας “Κόσμος Κατασκευαστική Α.Ε”, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου : “Βελτίωση Αγροτικής οδού από Επάνω Πινές προς Πλάκα”. Το έργο αφορά στην βελτίωση του υφιστάμενου αγροτικού οδικού δικτύου και συγκεκριμένα τον άξονα που συνδέει την επαρχιακή ασφαλτοστρωμένη οδό “Φουρνή – Πινές – Ελούντα” με την επαρχιακή ασφαλτοστρωμένη οδό «Πλάκα – Βρουχάς» , του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν είναι:
Α) Γενικές εκσκαφές για τον καθαρισμό των πρανών από θάμνους και κλαδιά, σε όλο το μήκος
Β) Στο πρώτο τμήμα μήκους 520,00μ ,πλησίον του οικισμού «Πινές» που είναι ασφαλτοστρωμένο με παλαιά άσφαλτο, θα δια στρωθεί αρχικά με ισοπεδωτική ασφαλτική στρώση περίπου στο 1/3 της συνολικής επιφάνειας για την κάλυψη των σημειακών φθορών και έπειτα θα δια στρωθεί με ασφαλτική στρώση πάχους 5εκ.
Γ) Στο δεύτερο τμήμα μήκους 2240,00μ , θα γίνουν εργασίες οδοστρωσίας που αφορούν την υπόβαση μεταβλητού πάχους και την βάση οδοστρωσίας πάχους 10 εκ, και έπειτα θα δια στρωθεί όλη η επιφάνεια με ασφαλτική στρώση πάχους 5εκ.
Δ) Θα τοποθετηθεί στηθαίο ασφαλείας σε μήκος 450,00μ στην αρχή της οδού από τις Επάνω Πινές προς Πλάκα. (Η ακριβής θέση τοποθέτησης του στηθαίου, φαίνεται στους επισυναπτόμενους χάρτες οριζοντιογραφίας)
Ε) Θα τοποθετηθεί κατακόρυφη πληροφοριακή σήμανση και πινακίδες αναγγελίας κινδύνου, και ρυθμιστικές.
Ζ) Τέλος, θα γίνει διαγράμμιση των οριογραμμών εκατέρωθεν της οδού σε όλο το μήκος με λευκό αντανακλαστικό χρώμα.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ήταν (350.000,00€ με ΦΠΑ 24%), ενώ μετά την έκπτωση από τον ανάδοχο κατά τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, η δαπάνη για το συγκεκριμένο έργο ανέρχεται στο ποσό των 267.061.60 (ποσοστό έκπτωσης 23,84%) και διάρκεια κατασκευής 120 μέρες.
Η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης (Π.Π.Α) Περιφέρειας Κρήτης (ΕΠΑ 2021-2025).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«1ου Φεστιβάλ Κρηνών» Δήμου Αγίου Νικολάου :Οι...

Με εξαιρετική επιτυχία και παρουσία πολυάριθμου κοινού ολοκληρώθηκε το...

Ελούντα: 57χρονος εργαζόμενος κατέρρευσε ξαφνικά και άφησε...

Αναστάτωση σε ξενοδοχείο της Ελούντας με έναν υπάλληλο security...

«1ου Φεστιβάλ Κρηνών» Δήμου Αγίου Νικολάου :Οι...

Με εξαιρετική επιτυχία και παρουσία πολυάριθμου κοινού ολοκληρώθηκε το...

Ελούντα: 57χρονος εργαζόμενος κατέρρευσε ξαφνικά και άφησε...

Αναστάτωση σε ξενοδοχείο της Ελούντας με έναν υπάλληλο security...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δίπλα στην ομάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Champions League μετά από 5...

Υποβολή δικαιολογητικών για 450 θέσεις μονίμων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

Οι θέσεις στην Κρήτη. Προκειμένου να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες...