Μαλεβίζι:Σχόλιο της παράταξης Συνεργασία Ευθύνης για την αγροτική οδοποιία

Ημερομηνία:

Αγροτική οδοποιία: «Την αλήθεια δε τη μάθαμε όλη»
Σχόλιο της παράταξης Συνεργασία Ευθύνης
Η δημοτική αρχή με επίσημη ανακοίνωση έδωσε διευκρινήσεις με τη χρηματοδότηση των 2.000.000 ευρώ για την αγροτική οδοποιία από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.
Μια χρηματοδότηση που από τον Μάρτιο του 2023, μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί εξαιτίας «διαδικαστικού» λάθους που πήγε πίσω την όλη διαδικασία αφού «επέστρεψε» απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, και χρειάστηκε να ληφθούν εκ νέου αποφάσεις.
Η δημοτική αρχή ενημερώνει ότι τις επόμενες ημέρες το έργο θα δημοπρατηθεί, ενώ, ήδη έχουν χαθεί τόσοι πολύτιμοι μήνες.
Ξέχασε επίσης να ενημερώσει ότι πέρυσι τέτοια εποχή χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία που θα μπορούσε να είχε δώσει μεγάλη ανάσα στις αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές. Αυτή, από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορούσε στη «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».
Την ίδια ώρα που 13 Δήμοι της Κρήτης προχωρούσαν στην ένταξη σημαντικών έργων ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ, μέσω ενός πιο ευέλικτου χρηματοδοτικού προγράμματος και ήδη γίνονται επεμβάσεις, ο δήμος Μαλεβιζίου έχανε μια ευκαιρία, για την πρόταση που είχε υποβάλει ύψους περίπου 500.000 ευρώ, εξαιτίας ενός «τυπικού λάθους».
Από την Κρήτη ένταξαν έργα οι δήμοι: Αποκόρωνα, Σφακιών, Ιεράπετρας, Αγίου Βασιλείου, Ανωγείων, Ρεθύμνου,Πλατανιά, Μυλοποτάμου, Βιάνου, Χερσονήσου, Σητείας, Αμαρίου, Αρχανών Αστερουσίων, για προτάσεις ύψους έως 1.500.000 έκαστος.
Την μεγαλύτερη χρηματοδότηση είχε λάβει ο δήμος Ανωγείων.
Για τη Συνεργασία Ευθύνης το ζητούμενο είναι να εκτελούνται και να παραδίδονται άρτια έργα στην τοπική κοινωνία, όσο πιο γρήγορα γίνεται, να μη χάνεται πολυτιμος χρόνος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές σε αμπέλια και ελιές...

Παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή – Τι λένε...

Οι τουρίστες στα Μάλια… έπιασαν δουλειά: Βοήθησαν...

Ενώ οι εργασίες για την αναβάθμιση του οικισμού προχωρούν...

Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές σε αμπέλια και ελιές...

Παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή – Τι λένε...

Οι τουρίστες στα Μάλια… έπιασαν δουλειά: Βοήθησαν...

Ενώ οι εργασίες για την αναβάθμιση του οικισμού προχωρούν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαρία Σιδέρη: Η αγιογράφος που “διδάσκει” ιστορία με το πινέλο

Από τη Σαλαμίνα στην Κριμαία και στα παλάτια της...

Καιρός: Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου

«Μετά το κύμα αστάθειας «θα αναλάβουν δράση και τα...

Εμμανουήλ Καραλής – Nέο πανελλήνιο ρεκόρ

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Εμμανουήλ Καραλής καθώς κατέρριψε...