Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στο 32,1% η συμμετοχή έως τις 14:30

Ημερομηνία:

Χωρίς σοβαρά προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί της Κυριακής η διαδικασία για τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ανά την Ελλάδα, παρά την απουσία κάποιων μελών εφορευτικών επιτροπών από εκλογικά κέντρα.

Οπως δήλωσε λίγο μετά τις 7.30 το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, κάποια μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν αντιμετωπίζονται αμέσως.

Με καθυστέρηση άνοιξαν οι κάλπες σε δύο εκλογικά τμήματα της Ναυπακτίας, στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν προσήλθαν εγκαίρως οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Όπως έγινε γνωστό από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, έως τις 14:30 ψήφισε το 32,1% και συγκεκριμένα 2.133.672 ψηφοφόροι.

Τον Ιούνιο έως τις 13:30 είχε ψηφίσει το 29,1%. Όπως τόνισε, ίσως είμαστε λίγο πιο κάτω από τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους 15.407 εκλογικών τμημάτων, επί συνόλου 22.722 (67%), έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 2.133.672 ψηφοφόροι.

Αναλυτικά, τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια είναι τα εξής:

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 33,6%

Κεντρική Μακεδονία 33,3%

Δυτική Μακεδονία 30,7%

Ήπειρος 36,4%

Θεσσαλία 36,6%

Ιόνια Νησιά 29,8%%

Δυτική Ελλάδα 35,1%

Στερεά Ελλάδα 38,2%

Αττική 27,3%

Πελοπόννησος 32%

Βόρειο Αιγαίο 28,8%

Νότιο Αιγαίο 34,4%

Κρήτη 36,7%.

Ειδικά για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που δοκιμάστηκε πρόσφατα από τις φονικές πλημμύρες, τα ποσοστά συμμετοχής στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας είναι 38,2%, στη Λάρισα 36,8%, στη Μαγνησία 34,1%, στις Σποράδων 39,2% και στα Τρίκαλα 37,5%.

Ο κ. Λιβάνιος εκτίμησε ότι, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η συμμετοχή πιθανόν να είναι ελαφρώς χαμηλότερη σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Η τρίτη και τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών για τα ποσοστά συμμετοχής στις αυτοδιοκητικές εκλογές θα είναι μετά τις 17:30.

Να σημειωθεί πως έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλακης και ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αναβρασμός στα μπλόκα: Κομμένη στα δύο η...

Οι αγρότες φαίνεται να επιλέγουν μετωπική σύγκρουση με την...

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη που...

Η Αστυνομία διαβίβασε στον εισαγγελέα το σχετικό βίντεο προκειμένου...

Αναβρασμός στα μπλόκα: Κομμένη στα δύο η...

Οι αγρότες φαίνεται να επιλέγουν μετωπική σύγκρουση με την...

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη που...

Η Αστυνομία διαβίβασε στον εισαγγελέα το σχετικό βίντεο προκειμένου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Εκδήλωση για την επέτειο διάλυσης του δολοφονικού φασιστικού Τάγματος Σούμπερτ στα Μεσκλά

- Κυριακή 11/01/2026 Το παράρτημα Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών...

Μισθοί στην Ελλάδα: Πόσο απέχουν από την κανονικότητα;

Τα στοιχεία της Eurostat, οι υποσχέσεις της κυβέρνησης και...

Χανιά: Φωτιά κατέστρεψε φορτηγό

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα...