Χανιά:Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό Λαό

Ημερομηνία:

Χανιώτες – Χανιώτισσες,
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού, με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.
H τεράστια προβολή των θέσεων του Ισραήλ από τα ΜΜΕ, η προπαγάνδα και τα Fake news που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, δίνουν την εικόνα πως το Ισραήλ είναι ένα φιλειρηνικό κράτος που δέχτηκε επίθεση από κάποιους πολεμοχαρείς που θέλουν να εισβάλουν στο Ισραήλ. Κρύβουν με επιδέξιο τρόπο την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών εδώ και δεκαετίες από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τις τρομοκρατικές εισβολές του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε πόλεις της Δυτικής Όχθης που αφήνουν πίσω τους πλήθος νεκρών και τραυματιών, τις εφόδους σε σπίτια αμάχων, τους 220 Παλαιστίνιους νεκρούς πριν τις τελευταίες συγκρούσεις, τη χρησιμοποίηση απαγορευμένων βομβών φωσφόρου από τον ισραηλινό στρατό, τα τείχη-φράχτες, ότι 2,5 εκατομμύρια κόσμος ζει σε μια λωρίδα γης σε έκταση αντίστοιχης της Άνδρου, χωρίς νερό, καύσιμα και τρόφιμα και έναν κατάλογο με φρικαλεότητες που δεν έχει τελειωμό.
Οι ισαποστάκηδες και αυτοί που μιλάνε για νόμιμη άμυνα του Ισραήλ δεν έβγαζαν άχνα τόσα χρόνια μπροστά στο έγκλημα στην Παλαιστίνη και κάθονται προσοχή στο κράτος του Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ που είναι τα στηρίγματα του Ισραήλ.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ μας μπλέκουν όλο και πιο πολύ στα παιχνίδια του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών, στέλνοντας τη φρεγάτα “Ψαρρά”, για να συνδράμει στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Την ίδια ώρα η αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να παίξει τον δολοφονικό ρόλο της για άλλη μια φορά για τους λαούς της περιοχής.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τη χώρα του από την ξένη κατοχή! Ξέρουν ότι ο ελληνικός λαός ήταν πάντα με το μέρος της κατεχόμενης Παλαιστίνης, για αυτό και έχουν κάνει αυτό τον πρωτοφανή πόλεμο προπαγάνδας τις τελευταίες ημέρες υπέρ του Ισραήλ.
Όσοι πραγματικά πιστεύουν στην ειρήνη, ποθούν την ειρήνη για την πολύπαθη Μέση Ανατολή, για να μην την πληρώνει τελικά ο ίδιος ο λαός, οι ίδιοι οι λαοί της περιοχής, ο παλαιστινιακός λαός, ο ισραηλινός λαός, οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής θα πρέπει να συστρατευθούν μαζί μας στον αγώνα για:
• Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
• Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά» από τη Μέση Ανατολή.
• Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα.
• Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
• Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
• Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί το Εργατικό Κέντρο Χανίων, τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αγροτικούς, τους επαγγελματικούς και τους επιστημονικούς φορείς σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 7μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων...

Την ένταξη του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 9ου Δημοτικού Σχολείου...

Ε Π.Κ.Κρητης : “Τοπική επιχείρηση, ηλεκτρικών ειδών,δείχνει...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών...

Ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων...

Την ένταξη του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 9ου Δημοτικού Σχολείου...

Ε Π.Κ.Κρητης : “Τοπική επιχείρηση, ηλεκτρικών ειδών,δείχνει...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελαιόλαδο: Ιστορική πτώση στις τιμές – Τι άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά

Οι εξαγωγές στο ελαιόλαδο ενισχύονται και η κατανάλωση επιστρέφει...

H Eορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΛΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 29...

Πράσινο φως για έξι μη κρατικά ΑΕΙ – Απορρίφθηκαν πέντε και ένα αποσύρθηκε

Εξι μη κρατικά ΑΕΙ θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα από...

Φωτιά στο Βάθυ Λασιθίου – Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύ στον...