Συνάντηση Νίκου Παπανδρέου με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Ημερομηνία:

Με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν συναντήθηκε ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νίκος Παπανδρέου στο Στρασβούργο την περασμένη Τετάρτη. Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Σοφιτελ όπου πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας με αφορμή την ομιλία του Αρμένιου Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας επεσήμανε και πάλι όπως και στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ότι θα πρέπει «να κινηθούμε σταθερά για ειρήνη με το Αζερμπαϊτζάν»

Στη συνέχεια ο κ. Πασινιάν εξέφρασε τη σθεναρή υποστήριξή του για τις αρχές της δημοκρατίας, στο πλαίσιο των πολύπλευρων κρίσεων που αντιμετωπίζει η Αρμενία τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τις σοβαρές συνέπειες του πολέμου 2020-2021 και της συνοριακής σύγκρουσης με το Αζερμπαϊτζάν. Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν και την ανακατάληψη της αποσχισθείσας περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, είπε ότι το Μπακού το έπραξε «για την εκπλήρωση της μακροχρόνιας πολιτικής του για εθνοκάθαρση». Περιέγραψε επίσης τη φρικτή ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε ο μακρύς αποκλεισμός του διαδρόμου Lachin από το Αζερμπαϊτζάν και επέπληξε σθεναρά τη Μόσχα στον απόηχο της τελευταίας επίθεσης του Μπακού.

Ο κ. Παπανδρέου από την πλευρά του επεσήμανε ότι τα πρόσφατα γεγονότα στο Ναγκόρνο Καραμπά προκάλεσαν τη δραματική και μαζική έξοδο πάνω από 100.000 γηγενών κατοίκων Αρμενικής εθνότητας. Αυτό συνιστά μέγιστη ανθρωπιστική κρίση και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταθεί αρωγός σε αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις υποστήριξε για τον ομαλό και ασφαλή επαναπατρισμό τους, καθώς και την ασφαλή διαβίωση τους , στο πλαίσιο μιας συνολικής ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαιτζάν. Τόνισε δε ότι θα κινηθεί και ο ίδιος προς αυτή την κατεύθυνση για να ευαισθητοποιηθεί η Ευρωπαϊκή και Διεθνή Κοινότητα ώστε να δώσουν την πλήρη υποστήριξή τους για να επέλθει ειρήνη στην περιοχή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Ελλάδα βγαίνει στο πεδίο: Οι χάρτες,...

Η Αθήνα επιχειρεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία κινήσεων στην...

Βουλή: Ασφυκτικές πιέσεις στον Κακλαμάνη να αρθεί...

Κάλυψη και συγκάλυψη… Εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά τον χθεσινό...

Η Ελλάδα βγαίνει στο πεδίο: Οι χάρτες,...

Η Αθήνα επιχειρεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία κινήσεων στην...

Βουλή: Ασφυκτικές πιέσεις στον Κακλαμάνη να αρθεί...

Κάλυψη και συγκάλυψη… Εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά τον χθεσινό...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 3 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ποιους Αγίους τιμά σήμερα η Εκκλησία Σήμερα Κυριακή, 3 Αυγούστου,...

Χανιά: Εκδήλωση τιμής για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη στο Ενετικό Λιμάνι

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στα Χανιά, προς τιμήν του...

Μαρία Σιδέρη: Η αγιογράφος που “διδάσκει” ιστορία με το πινέλο

Από τη Σαλαμίνα στην Κριμαία και στα παλάτια της...