Airbnb: «Φουλ» οι δημοφιλείς προορισμοί για την 28η Οκτωβρίου

Ημερομηνία:

Ασφυκτικά γεμάτα τα καταλύματα για την 28η Οκτωβρίου
Υψηλά ποσοστά αγγίζουν ήδη οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης (τύπου Airbnb).

Μπορεί η 28η Οκτωβρίου να «πέφτει» φέτος Σάββατο ωστόσο παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στις κρατήσεις σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.

Οι προορισμοί
Αράχωβα, Καλάβρυτα, Δημητσάνα, Καρπενήσι, Μονεμβασιά, Λουτράκι, Γαλαξίδι είναι μερικοί από τους προορισμούς που είναι γεμάτοι για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία, οι προ-κρατήσεις κυμαίνονται από 72% έως και 95%, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των δημοφιλών χειμερινών προορισμών βρίσκονταν άνω του 85%.

Πρόκειται για το πρώτο crash test εν όψει της χειμερινής τουριστικής σεζόν, στην οποία ποντάρουν αρκετά οι επιχειρηματίες του χειμερινού τουρισμού.

Ενδεικτικά, στην Αράχωβα οι προκρατήσεις αγγίζουν πλέον το 80% και όλα δείχνουν ότι και φέτος η επονομαζόμενη και «Μύκονος του Χειμώνα» θα ξεχωρίσει ως ένας από τους πιο hot χειμερινούς προορισμούς. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για δύο διανυκτερεύεις κυμαίνονται από 353 ευρώ έως 468 ευρώ.

Στα Καλάβρυτα οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονται από 379 ευρώ έως 515 ευρώ.

Το Καρπενήσι οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονται από 255 ευρώ έως 499 ευρώ.

Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας έχει αναδείξει τους αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες.

Ψηλά στη λίστα των επιλογών βρίσκεται και το Καρπενήσι, το οποίο προτιμούν σταθερά τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν το τριήμερο από την πρωτεύουσα όσο και κάτοικοι της Φθιώτιδας αλλά και των όμορων νομών.

Στο Γαλαξίδι, στη δυτική πλευρά του κόλπου της Ιτέας που απέχει 44 χιλιόμετρα από την Αράχωβα, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 45 τ.μ. διαμορφώνεται στα 170 ευρώ για δυο διανυκτερεύσεις.

Στο Λουτράκι, κατοικία 66 τ.μ. διατίθεται προς 170 ευρώ για δυο διανυκτερεύσεις, ενώ στην Μονεμβασιά κατοικία 38 τ.μ. διατίθεται προς 171 ευρώ για δυο διανυκτερεύσεις.

Η περσινή σεζόν πάντως θεωρήθηκε ιδιαίτερη επιτυχημένη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων εγγεγραμμένων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, αφού η ζήτηση «χτύπησε κόκκινο».

Πηγή: ΟΤ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Όλγα Κεφαλογιάννη:Η Ελλάδα έχει τη δύναμη, την...

Με περισσότερους από 20 εκατ. επισκέπτες στο επτάμηνο του...

Φρέσκο ελαιόλαδο: Τι σημαίνει πραγματικά «νέας εσοδείας»...

Με την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου επιστρέφουν στα...

Όλγα Κεφαλογιάννη:Η Ελλάδα έχει τη δύναμη, την...

Με περισσότερους από 20 εκατ. επισκέπτες στο επτάμηνο του...

Φρέσκο ελαιόλαδο: Τι σημαίνει πραγματικά «νέας εσοδείας»...

Με την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου επιστρέφουν στα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο All Crete Blue-Green στα Χανιά – Η σκυτάλη περνά στο Ηράκλειο

Με επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε στα Χανιά το...

Συνεχίζονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Νεάπολης -Άγιος Νικόλαος

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, η εκ...

Γεμάτα ξενοδοχεία στην Κρήτη τον Σεπτέμβριο

Τουρισμός: Ο Σεπτέμβριος κρατά ψηλά τη σεζόν – Πληρότητες...

Θεατρικός Περίπλους: Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2026-27

Μια συνάντηση γεμάτη θέατρο, μνήμες και καινούρια ξεκινήματα Θεατρικός Περίπλους:...