Ισραήλ-Χαμάς: Οι νεκροί στη Γάζα ξεπέρασαν τους 8.000

Ημερομηνία:

Χιλιάδες οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Οι μισοί είναι παιδιά
Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε γνωστό ότι οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από το ξέσπασμα του πολέμου με το Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου ξεπέρασαν πλέον τους 8.000.

«Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης ξεπερνά τους 8.000, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά», ενημέρωσε το υπουργείο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων, που είχε δημοσιοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου, έκανε λόγο για 7.703 νεκρούς.

«Χωρίς προηγούμενο οι βομβαρδισμοί στη Γάζα»
Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για να αποφευχθούν περισσότεροι θάνατοι και να επιτραπεί η είσοδος προμηθειών στον παλαιστινιακό θύλακα, αφήνοντας αιχμές για τα «αντανακλαστικά» της διεθνούς κοινότητας.

«Από τις 27 Οκτωβρίου, οι βομβαρδισμοί των ισραηλινών δυνάμεων έχουν ενταθεί σε βαθμό που δεν είχε ξανά παρατηρηθεί μέχρι σήμερα: η βόρεια Γάζα ισοπεδώνεται, ολόκληρη η Λωρίδα βάλλεται και οι άμαχοι δεν έχουν πού να καταφύγουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

«Οι ενέργειες των παγκόσμιων ηγετών είναι πολύ αδύναμες, πολύ αργές, καθώς ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός δεν κάνει τίποτα για να περιορίσει την αδιάκριτη βία σε βάρος ενός αβοήθητου λαού. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει ισχυρότερη δράση και να παροτρύνει το Ισραήλ να σταματήσει την αιματοχυσία.

Έχουμε ομάδες έτοιμες να εισέλθουν στη Γάζα, μόλις το επιτρέψει η κατάσταση. Αλλά αν οι βομβαρδισμοί συνεχιστούν με τη σημερινή ένταση, κάθε προσπάθεια για αύξηση της ιατρικής βοήθειας θα μείνει αναπόφευκτα ανεπαρκής» τονίζουν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πέθανε ο Τεντ Τέρνερ, ο ιδρυτής του...

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε...

Ο πόλεμος των 60 ημερών, ο Τραμπ...

Τι προβλέπει ο νόμος του 1973, ποια εναλλακτικά σενάρια...

Πέθανε ο Τεντ Τέρνερ, ο ιδρυτής του...

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε...

Ο πόλεμος των 60 ημερών, ο Τραμπ...

Τι προβλέπει ο νόμος του 1973, ποια εναλλακτικά σενάρια...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Θεατρική Παράσταση Έργο Δύο Προσώπων του Τενεσί Ουίλιαμς έρχεται στην Κρήτη

ΕΡΓΟ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ του Τενεσί Ουίλιαμς Σκηνοθεσία: Νάνα Παπαδάκη Περιοδεία 2026 σε...

Συνάντηση εργασίας για την πορεία των έργων στον Δήμο Βιάννου

Την πορεία υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων και τον προγραμματισμό...

Πέθανε ο Τεντ Τέρνερ, ο ιδρυτής του CNN

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε...