Ελένη Βατσινά: Η κυβέρνηση ξέχασε τους μαθητές του Δήμου Μινώα

Ημερομηνία:

Ερώτηση στη Βουλή από τη βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ για τα σεισμόπληκτα σχολεία του Δήμου Μινωά Πεδιάδος και τους μαθητές που εξακολουθούν να κάνουν μαθήματα σε containers

Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά την απογοήτευση που επικρατεί στον σεισμόπληκτο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, αυτή τη φορά για τα σχολικά κτίρια, των οποίων οι “πληγές” από το σεισμό παραμένουν ανοικτές, ενώ η Πολιτεία φαίνεται να έχει βάλει το θέμα στο “συρτάρι”.

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, δεσμευόταν για 25 σχολεία της πλημμυρόπληκτης Θεσσαλίας ότι “θα γίνουν καλύτερα από ότι ήταν πριν”, με κονδύλι 3,3 δισ.ευρώ και σε συνεννόηση με την Ένωση Εφοπλιστών, την ίδια ώρα τρία σχολεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, στην Π.Ε. Ηρακλείου παραμένουν ακατάλληλα, ως αποτέλεσμα του ισχυρού σεισμού του Σεπτεμβρίου του 2021.

Έκτοτε οι μαθητές κάνουν μάθημα σε containers, ενώ καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στα σχολικά κτίρια του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου και του Δημοτικού Σχολείου Θραψανού.

“Οι μαθητές του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου ξεκίνησαν την τρέχουσα σχολική χρονιά στα containers, τα οποία απλώς μετεγκαταστάθηκαν στον προαύλειο χώρο του Λυκείου Αρκαλοχωρίου, χωρίς να υπάρχει καμία περαιτέρω ενημέρωση, ούτε χρονοδιάγραμμα για το τί μέλλει γενέσθαι” – σχολιάζει σε δήλωσή της η βουλευτής Ηρακλείου, Ελένη Βατσινά, η οποία με την ερώτησή της προς τους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού, ζητά άμεσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων κτιρίων ή την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Στις 4 Μαρτίου τελικά η...

Η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, των αιτήσεων ακύρωσης...

Ηράκλειο:Αποκλεισμός κάτω διάβασης της γέφυρας «Τομπρούκ-ΚΤΕΟ για...

Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «Επισκευή βλαβών στις γέφυρες...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Στις 4 Μαρτίου τελικά η...

Η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, των αιτήσεων ακύρωσης...

Ηράκλειο:Αποκλεισμός κάτω διάβασης της γέφυρας «Τομπρούκ-ΚΤΕΟ για...

Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «Επισκευή βλαβών στις γέφυρες...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Δύο προσωρινές δομές μεταναστών – Ανοιχτό το ενδεχόμενο και μόνιμης δομής

Τροπολογία ειδικά για την Κρήτη πρόκειται να φέρει ο...

Η Θεατρική παράσταση ΄΄ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ΄΄ έρχεται στην Κρήτη

ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ της Τάνιας Χαροκόπου σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΡΕΘΥΜΝΟ...

2ο Γκρουπ Φοιτητών και Φοιτητριών από την Κίνα επισκέφτηκαν το Δήμο Ρεθύμνης

Νέο γκρουπ από φοιτήτριες και φοιτητές από την Κίνα...