Χανιά:Έλευση Χαριτοβρύτου Εικόνος Παναγίας ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ από Κύθηρα

Ημερομηνία:

Έλευση Χαριτοβρύτου Εικόνος Παναγίας ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ από Κύθηρα
Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, με πνευματική χαρά και ευφροσύνη, αναγγέλλει την έλευση της Ιεράς και Χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, από το ομώνυμο προσκύνημα Της, την Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, των Κυθήρων. Πρόκειται περί ιστορικού γεγονότος, κομίζων μεγίστη ευλογία καθώς η Χαριτόβρυτος Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας εξέρχεται δια πρώτη φορά στην ιστορία Της από την νήσο των Κυθηραίων και θα πλουτίσει τον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος, προστάτου της Κισάμου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Κυριακή, 10 Δεκ. ώρα 5.00μ.μ. Επίσημος Υποδοχή εις την πλατεία «Τζανακάκη», μικρά λιτανεία, τοποθέτηση εις τον εορτάζοντα Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, ώρα 5.30μ.μ. Δοξολογία, ώρα 6.00μ.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ώρα 9.00μ.μ. έως 12.00μ. Ιερά Παράκληση- Ιερά Αγρυπνία.

Δευτέρα 11 Δεκ. ώρα 7.30π.μ. έως 10.00π.μ. Όρθρος-Θεία Λειτουργία, ώρα 12.00π.μ. Ιερά Παράκληση, ώρα 5.30μ.μ. Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, (παραμονής εορτής Αγίου Σπυρίδωνος), προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικύθηρων κ. Σεραφείμ, ώρα 7.30μ.μ. Ιερά Λιτανεία της Χαριτοβροτύτου Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, ως και της Εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνος, ώρα 10.00μ.μ. έως12.00μ. Ιερά Αγρυπνία.

Τρίτη, 12 Δεκ. (κυριώνυμος ημέρα εορτής Αγίου Σπυρίδωνος), ώρα 7.00π.μ. έως 11.00π.μ. Όρθρος-Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικύθηρων κ. Σεραφείμ., ώρα 5.30μ.μ. Ιερά Παράκληση- Μεθέορτος Εσπερινός.

Τετάρτη, 13 Δεκ. ώρα 7.30π.μ. έως 10.00π.μ. Όρθρος-Θεία Λειτουργία, ώρα 12.00μ.μ. Ιερά Παράκλησις- Αναχώρησης της Χαριτοβρύτου Εικόνας δια Κύθηρα.

Τον πνευματικό αυτό θησαυρό, την Εικόνα της Παναγίας μας, η οποία θα μεταφερθεί με ειδικό πλοίο του Λιμενικού Σώματος ευγενώς παραχωρηθέν δια την περίπτωση αυτή υπό του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου Γεωργίου Αλεξανδράκη, τον οποίο και ιδιαίτερα ευχαριστούμε, θα συνοδεύουν από τα Κύθηρα: ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Πρόεδρος της Εγχώριας Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευάγγελος Βερνάρδος, ως και άλλοι προεστοί του νησιού. Καλείται ο ευσεβής και Θεοτοκόφιλος λαός του Θεού όπως μετέχει του μοναδικού και ιστορικού αυτού γεγονότος, προσκυνήσει την Χαριτόβρυτο Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας κατά την τριήμερη παραμονή Της ανάμεσα μας και μετέχει της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, προστάτου και πάτρωνος της Κισάμου. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος, κατά τις ημέρες του προσκυνήματος, θα παραμένει ανοικτός από το πρωί έως αργά το βράδυ.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραυματίστηκε 20χρονος τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς...

Ο νεαρός που διέσχισε τον εθνικό δρυμό με γκρουπ...

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή...

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....

Τραυματίστηκε 20χρονος τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς...

Ο νεαρός που διέσχισε τον εθνικό δρυμό με γκρουπ...

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή...

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή Αγιάς – Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....

Χανιά: Απόδραση 25χρονου κρατούμενου από τις Αγροτικές φυλακές Αγιάς

Η απόδραση του 25χρονου από το Πακιστάν έγινε αντιληπτή...

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είναι και πάλι...