Κρήτη: Ξανά σε καταστολή η 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ – Παρουσίασε απότομη επιδείνωση

Ημερομηνία:

Σε καταστολή έβαλαν ξανά οι γιατροί την 17χρονη μαθήτρια από καλλιτεχνικό σχολείο της Αττικής που, υπέστη αλλεργικό σοκ κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής του σχολείου της στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστη Κιούλπαλη, η κατάσταση της υγείας της 17χρονης παρουσίασε απότομη επιδείνωση, με αποτέλεσμα να ξαναμπεί σε καταστολή, όπως αναφέρει το Creta24.gr.https://creta24.gr/

Μετά την επιδείνωση της υγείας της, αποφασίστηκε να της χορηγηθούν ξανά κατασταλτικά φάρμακα

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί μετά από 15 μέρες νοσηλείας του κοριτσιού στην ΜΕΘ, άρχισαν χθες, να διακόπτουν τα κατασταλτικά φάρμακα καθώς οι ενδοκράνιες πιέσεις είχαν υποχωρήσει, προκειμένου να δουν τη νευρολογική του κατάσταση. Μόλις περνούσε η επίδραση των φαρμάκων θα προχωρούσαν «στα τεστ εγκεφαλικής βιωσιμότητας, δηλαδή να εντοπίσουμε αν υπάρχει εγκεφαλικός θάνατος ή υπάρχει ζωή».

Ομως μετά την απότομη μεταβολή της υγείας της μαθήτριας, αποφασίστηκε να της χορηγηθούν ξανά κατασταλτικά φάρμακα.

Πώς υπέστη το σοκ
Η 17χρονη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής κι ενώ έπαιρνε πρωινό μαζί με συμμαθητές της στο ξενοδοχείο, κατανάλωσε, πιθανότατα μερίδα βουτύρου. Ένιωσε αδιαθεσία και, επειδή γνώριζε την αλλεργία της, μετέβη στο δωμάτιό της προκειμένου να κάνει ένεση αδρεναλίνης, που είχε μαζί της.

Φέρεται, μάλιστα, να συνομίλησε στο τηλέφωνο με τη μητέρα της, η οποία πιθανώς τη συμβούλεψε να κάνει και δεύτερη ένεση όταν αντιλήφθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του παιδιού της δε βελτιωνόταν.

Ενώ πέρασε ένα χρονικό διάστημα αρκετό για να κινητοποιήσει συμμαθήτριες της 17χρονης, οι τελευταίες αναζήτησαν τη φίλη τους και την βρήκαν αναίσθητη μέσα στο δωμάτιό της και άμεσα ενημέρωσαν τους συνοδούς καθηγητές τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος αύριο σε περιοχές της...

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου,...

Νέος Γενικός Διευθυντής στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου

Ο νέος Γενικός Διευθυντής είναι ο Πολιτικός Μηχανικός Βαγγέλης...

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος αύριο σε περιοχές της...

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου,...

Νέος Γενικός Διευθυντής στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου

Ο νέος Γενικός Διευθυντής είναι ο Πολιτικός Μηχανικός Βαγγέλης...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πως διαμορφώνονται οι μισθοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων μετά την αύξηση 3%

Δείτε αναλυτικά. Από την 1η Ιανουαρίου 2026, ενσωματώθηκε η αύξηση...

Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονης από τη Νέα Σμύρνη – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα και άμεσα προχώρησε...

Τα 30 γραμμάρια που μας προστατεύουν από την άνοια – Καταναλώστε τα καθημερινά

Επιλέγοντας έξυπνα τα συστατικά της καθημερινής μας διατροφής μπορούμε...

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος αύριο σε περιοχές της Κρήτης

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου,...