Κρήτη: Στους δρόμους ξανά για την υγεία ενώ το υπουργείο ασχολείται με τα απογευματινά χειρουργεία

Ημερομηνία:

Στο «κόκκινο» λόγω τραγικής υποστελέχωσης εξακολουθεί να είναι η υγεία στην Κρήτη.

Υγειονομικοί και πολίτες ετοιμάζονται ξανά να βγουν στους δρόμους, καθώς προγραμματίζονται κινητοποιήσεις μέσα στον Φεβρουάριο με αποδέκτη το υπουργείο Υγείας, που αυτή την περίοδο έχει ρίξει όλο το βάρος στα επί πληρωμή από τους ασθενείς, απογευματινά χειρουργεία.

Πληθαίνουν οι εκκλήσεις και τα μηνύματα από φορείς και συλλόγους εργαζομένων για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο στα Χανιά με φόντο τα προβλήματα του νοσοκομείου της πόλης.

«Οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο, 4 στις 10 χειρουργικές κλίνες βρίσκονται εκτός λειτουργίας, προγράμματα προαγωγής και αγωγής της Υγείας υπάρχουν μόνο στα χαρτιά και οι προνοιακές υπηρεσίες υγείας είναι ανεπαρκείς»,τονίζουν γιατροί και νοσηλευτές.

Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγουν στο τέλος του Φεβρουαρίου φορείς και πολίτες του Ρεθύμνου, διεκδικώντας ενίσχυση του νοσοκομείου και της δημόσιας υγείας στον νομό .

Στην πόλη πραγματοποιήθηκε μία διευρυμένη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων σχεδόν των φορέων του νομού.

Αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε μία μεγάλη πανρεθυμνιώτικη κινητοποίηση στις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα που έχει προκηρύξει απεργία και η ΑΔΕΔΥ. Με πάρα πολλά προβλήματα εξακολουθούν να λειτουργούν και τα νοσοκομεία του ν.Λασιθίου.

Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι οι 3 από τους 4 παθολόγους του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους αντιδρώντας στο “εντέλλεσθε” του Διοικητή των Διασυνδεομενων Νοσοκομείων Λασιθίου που τους ζητά να πραγματοποιήσουν 7 εφημερίες στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Σητείας.

Στο Ηράκλειο η υποστελέχωση είναι επίσης σοβαρή με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ακόμη και η λειτουργία στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο συνολικά 10 κρεβάτια ΜΕΘ είναι κλειστά, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου οργανώνεται στάση εργασίας 8-10 το πρωί στο ΠΑΓΝΗ, στις 22 του μήνα οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην πανυγειονομική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ και στις 28 Φεβρουαρίου στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.ekriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά : Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για τις...

Σύσκεψη με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της...

Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ: Έστειλε εξώδικο στην Ιερά Σύνοδο...

Τι ζητά με το εξώδικό του ο Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ Ένταση...

Χανιά : Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για τις...

Σύσκεψη με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της...

Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ: Έστειλε εξώδικο στην Ιερά Σύνοδο...

Τι ζητά με το εξώδικό του ο Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ Ένταση...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά : Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για τις μετακινήσεις φοιτητών με το αστικό ΚΤΕΛ

Σύσκεψη με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της...

Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ: Έστειλε εξώδικο στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης

Τι ζητά με το εξώδικό του ο Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ Ένταση...

Δήμος Χανίων:Συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025, στην αίθουσα του...

Ο Αποσελέμης στο επίκεντρο: Επιστήμη, εκπαίδευση και κοινωνία σε διάλογο

Με μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον από εκπροσώπους επιστημονικών...