Κατασχέθηκαν προϊόντα ντόπινγκ αξίας 64 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο πολύμηνης αστυνομικής επιχείρησης σε 30 χώρες

Ημερομηνία:

Μεγάλη και πολύμηνη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή της ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκε σε 30 χώρες και τρεις ηπείρους για την αντιμετώπιση της διακίνησης παραποιημένων φαρμάκων και ουσιών ντόπινγκ.

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, υπό το συντονισμό της Europol, ηγήθηκε από κοινού με τις Γαλλικές Αρχές (French Gendarmerie/OCLAESP), τις Ισπανικές Αρχές (Guardia Civil) και τις Ιταλικές Αρχές (Italian Carabinieri Corps /NAS Carabinieri), στην επιχειρησιακή δράση με την ονομασία SHIELD IV.

Σε 30 χώρες

Η δράση υλοποιήθηκε το διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, με τη συμμετοχή αρχών επιβολής του νόμου από 30 χώρες σε τρεις ηπείρους, τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της INTERPOL, της EUROJUST, της FRONTEX, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνίων (WCO), του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), καθώς και ιδιωτικών Φορέων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνολικά κατηγορήθηκαν 1.284 άτομα, από τα οποία τα 296 συνελήφθησαν, ενώ η αξία των παράνομων φαρμακευτικών κ.λπ. προϊόντων που κατασχέθηκαν, ξεπερνά τα 64 εκατομμύρια ευρώ.

Στην Ελλάδα

Στη χώρα μας, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας χειρίσθηκε 9 υποθέσεις. Μετά από πολύμηνες και διεξοδικές έρευνες, αντικείμενο των οποίων αποτέλεσαν 6 εγκληματικά δίκτυα με εθνική, αλλά και υπερεθνική δράση, συνελήφθησαν 20 άτομα, ενώ στις ποινικές δικογραφίες που σχηματίσθηκαν συμπεριλήφθηκαν επιπλέον 276.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: περισσότερα από -60.000- τεμάχια παράνομων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων, περισσότερα από -100.000- ευρώ, πιστόλι με γεμιστήρα και 2 αυτοκίνητα.

Τα συνολικά έσοδα από την εγκληματική δραστηριότητα των εμπλεκομένων ξεπέρασαν τα 8.500.000 ευρώ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τάσος Λειβαδίτης: Ο ποιητής της βαθιάς ανθρωπιάς

Μίλησε για τον έρωτα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με...

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας...

Στην Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων η απάντηση στην κυβέρνηση....

Τάσος Λειβαδίτης: Ο ποιητής της βαθιάς ανθρωπιάς

Μίλησε για τον έρωτα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με...

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας...

Στην Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων η απάντηση στην κυβέρνηση....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τάσος Λειβαδίτης: Ο ποιητής της βαθιάς ανθρωπιάς

Μίλησε για τον έρωτα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με...

Ανατροπή στο Εφετείο Κρήτης: Αθώωση του 71χρονου για την υπόθεση βιασμών στον Γιάννη

Ομόφωνα αθώο έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης τον...

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας – Τα επόμενα βήματα και οι αποφάσεις των αγροτών

Στην Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων η απάντηση στην κυβέρνηση....