Ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ: Διαφωνεί η Γιαννακοπούλου με Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ημερομηνία:

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στα Παραπολιτικά πως «Τα μη κρατικά είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω».

Ζητούν να συζητηθεί το θέμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές του κόμματος έχουν ζητήσει τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να υπάρξει συζήτηση και ενημέρωση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια καθώς πρόκειται για μία θέση που το κόμμα έχει υιοθετήσει από την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δεν έχει πει τι σκοπεύει να κάνει στην ψηφοφορία του επίμαχου νομοσχεδίου.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετοι με την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ανδρουλάκης: Τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε -Θέλουμε μια καθαρή λύση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας την Πέμπτη στο «Mega» αναφέρθηκε στο ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων ξεκαθαρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. «Δεν μπορεί να γίνει ένας νόμος και να έρθουν όλα τα μη κρατικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στο λεκανοπέδιο.

Τον νόμο αυτόν που προτείνει ο κ. Πιερρακάκης τον ήξεραν εκ των προτέρων οι επιχειρηματίες και έχουν αγοράσει την Αθήνα. Γιατί; Να μην ρυθμίζει η αγορά το ακαδημαϊκό επίπεδο. Εμείς προτείνουμε ενιαία μορφή αξιολόγησης και για το δημόσιο και για το μη κρατικό. Εν ολίγοις, τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην 3οβάθμια εκπαίδευσή και όχι την εμπορευματοποίηση που υπονομεύει», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η αναφορά στο τουρκολιβυκό...

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε χάρτη επί του οποίου αποτυπώνονται τόσο...

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια: Σε εξέλιξη...

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Δράσης...

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η αναφορά στο τουρκολιβυκό...

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε χάρτη επί του οποίου αποτυπώνονται τόσο...

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια: Σε εξέλιξη...

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Δράσης...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σάββατο 31/10 και την Κυριακή 1/11

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με εκπροσώπους ευρωπαϊκών διασωστικών ομάδων

Στο πλαίσιο της διεθνούς εκπαιδευτικής άσκησης αντιμετώπισης καταστροφών TALOS...

ΟΣΔΕ : Νέα παράταση έως 10 Νοεμβρίου για την υποβολή δηλώσεων

Μέχρι την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2026 παρατείνεται η προθεσμία...