Στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Ουίνδσορ βασιλικές οικογένειες από όλη την Ευρώπη

Ημερομηνία:

Σήμερα, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, τελέστηκε το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ και το «παρών» έδωσαν συγγενείς, φίλοι και μέλη βασιλικών οικογενειών από ολόκληρη την Ευρώπη, με τον αριθμό των παρευρισκόμενων να ξεπερνά τους 300.

Στην επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, παρέστη μόνη και για λίγα λεπτά η βασίλισσα Καμίλα χωρίς τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ -που ετοιμάζεται για τη διαδοχή του θρόνου- ακύρωσε τελευταία στιγμή την παρουσία του στο μνημόσυνο του νονού του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και ζήτησε συγγνώμη.

Η «Ιθάκη» του Καβάφη διαβάστηκε μετά τη λήξη της τελετής

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, στην οποία μέλη της ελληνικής πρώην βασιλικής οικογένειας διάβασαν στα αγγλικά την Ιθάκη του Καβάφη, ακολουθεί δεξίωση στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Μεταξύ άλλων, στο μνημόσυνο έδωσαν το παρών ο πρίγκιπας Άντριου με τη Σάρα, τη δούκισσα του Γιορκ και τις κόρες του, την πριγκίπισσα Ευγενία και τη Βεατρίκη, διότι το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θεωρήθηκε προσωπική – οικογενειακή υπόθεση.

Παρόντες ήταν πολλοί εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας με τον βασιλιά Φελίπε και τη βασίλισσα Λετίθια, ενώ ο τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος συνόδευε τη σύζυγό του και αδερφή του εκλιπόντος Σοφία. Το παρών έδωσαν μέλη των νυν και πρώην βασιλικών οικογενειών Δανίας, Ολλανδίας, Ιορδανίας, Σερβίας, αλλά και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Σημειώνται πως το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έγινε στον χώρο των βασιλικών κοιμητηρίων στο Τατόι τον περασμένο μήνα, στις 10 Ιανουαρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Υπενθυμίζεται πως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος πέθανε τον Ιανουάριο του 2023 και κηδεύτηκε στο βασιλικό κοιμητήριο στα Ανάκτορα Τατοΐου μετά από λειτουργία στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Αθηνών. Ήταν νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ και δεύτερος ξάδερφος του πατέρα του, βασιλιά Καρόλου.

Δείτε φωτογραφίες:

Σε στενό οικογενειακό κύκλο το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι

 

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ποιοι γνωστοί επιχειρηματίες, τραγουδιστές και αθλητές έπεσαν...

Τα μέλη της οργάνωσης, μέσω ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου,...

Σοκ στη Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε...

Ο δράστης εμφανίστηκε μόνος του στο ΑΤ Αερόπολης και...

Ποιοι γνωστοί επιχειρηματίες, τραγουδιστές και αθλητές έπεσαν...

Τα μέλη της οργάνωσης, μέσω ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου,...

Σοκ στη Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε...

Ο δράστης εμφανίστηκε μόνος του στο ΑΤ Αερόπολης και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σοκ στη Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του μετά από διαπληκτισμό

Ο δράστης εμφανίστηκε μόνος του στο ΑΤ Αερόπολης και...

Εξοικονομώ 2025: Εξασφαλίστηκαν 425,8 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του προγράμματος

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

Παιδική παχυσαρκία: Οι επιπλοκές που εμφανίζονται από τα σχολικά χρόνια

Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία μπορεί να αρχίσουν...