Σήμερα 15 Μαρτίου τιμάται από την Εκκλησία ο Σφακιανός Άγιος Μανουήλ

Ημερομηνία:

O Άγιος Μανουήλ, γεννήθηκε στο Σφακιά της Κρήτης από ευλαβείς γονείς. Σε μικρή ηλικία αιχμαλωτίσθηκε από τους Τούρκους και με τη βία εξισλαμίσθηκε.

Λίγο αργότερα, βρήκε την ευκαιρία να δραπετεύσει από το σπίτι των κυρίων του και κατέφυγε στη Μύκονο, και αφού εξομολογήθηκε ζούσε χριστιανικά.

Εκεί νυμφεύθηκε και απέκτησε έξι παιδιά. Επειδή όμως η σύζυγός του ήταν άπιστη, ο Μανουήλ πήρε τα παιδιά του και έφυγε από το σπίτι.

O αδελφός όμως της πρώην συζύγου του, κατήγγειλε τον άγιο στο τούρκο πλοίαρχο.

Ο Άγιος Μανουήλ συνελήφθη και με θάρρος ομολόγησε την χριστιανική του πίστη. Τότε ο τούρκος ναύαρχος τον καταδίκασε σε θάνατο.

Μετά από πολλά βασανιστήρια, παραδόθηκε στον Τούρκο Ναύαρχο Κουτζούκ, που βρισκόταν στη Χίο. Αυτός τον ανέκρινε και εξέδωσε θανατική απόφαση.

Οπότε οι υπηρέτες του Ναυάρχου, πήραν τον Μανουήλ και τον οδήγησαν στον τόπο της εκτέλεσης, που ονομαζόταν Παλαιά Βρύση.

Και ενώ ο μάρτυρας έσκυψε το κεφάλι του, ο δήμιος, που είχε ορισθεί να τον εκτελέσει, δείλιασε, πέταξε το σπαθί και απομακρύνθηκε.

Τότε άρπαξε το σπαθί κάποιος υπαξιωματικός, ο οποίος αφού δεν μπόρεσε μετά από πολλά κτυπήματα στο λαιμό του μάρτυρα να τον αποκεφαλίσει, τον έριξε κάτω και τον έσφαξε με τον πιο φρικτό τρόπο σαν πρόβατο στις 15 Μαρτίου 1792 στη Χίο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Ολόκληρη οικογένεια πίσω από τη σπείρα...

Τρία αδέρφια και τρεις συνεργοί είχαν στήσει «φάμπρικα» τηλεφωνικών...

Όμιλος Sani/Ikos: Επένδυση άνω των 220 εκατ....

Με επένδυση ύψους άνω των 220 εκατ. ευρώ, το...

Χανιά: Ολόκληρη οικογένεια πίσω από τη σπείρα...

Τρία αδέρφια και τρεις συνεργοί είχαν στήσει «φάμπρικα» τηλεφωνικών...

Όμιλος Sani/Ikos: Επένδυση άνω των 220 εκατ....

Με επένδυση ύψους άνω των 220 εκατ. ευρώ, το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν

Τα στάδια για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόοδος σημειώνεται στις...

Σκινιάς: πυροβόλησε πέντε φορές τον πρώην φίλο του, τον πέτυχε μία στο πόδι

Οι Αρχές αναζητούν 21χρονο για το αιματηρό επεισόδιο στο...

«Μαύρη βροχή» στην Τεχεράνη: Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν προκαλεί εφιαλτική οικολογική κρίση

Ο πόλεμος είχε ήδη σκοτεινιάσει τον ουρανό της Τεχεράνης...

Επαναπατρισμός θησαυρών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από αρχαιοκάπηλους

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί...