Η Ελένη Βατσινά για το brain drain και το υψηλό επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων

Ημερομηνία:

Ένα θέμα που “πονάει” τους Έλληνες … από προηγούμενες δεκαετίες ως και πρόσφατα με τη μεγάλη φυγή νέων από τη χώρα μας, έθιξε κατά την ομιλία της η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, ως εισηγήτρια στην Κοινή Επιτροπή Ελληνισμού και Εμπορίου.

Η Ηρακλειώτισσα βουλευτής αναφέρθηκε στο γνωστό πια brain drain που την τελευταία 10ετία “αφαίμαξε” την Ελλάδα από νέους, παραγωγικούς, καταρτισμένους ανθρώπους.

“Το κοινό στοιχείο σύγχρονης διασποράς με αυτή των περασμένων δεκαετιών είναι σίγουρα η επιβίωση.
Η επιβίωση όμως, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι επιβίωση μόνο για τα προς το ζην, αλλά και επιβίωση πνευματική και επιστημονική.
Υπάρχει δηλαδή και η ανάγκη, οι ιδέες του και ο διορατισμός του επιστήμονα να έχουν τις καλύτερες δυνατές εργασιακές, ακαδημαϊκές και ερευνητικές συνθήκες.
Και η απορία εδώ είναι εύλογη. Γιατί όχι στην Ελλάδα;” – τόνισε η κ.Βατσινά, σημειώνοντας πως στη χώρα μας η Έρευνα χρειάζεται ακόμη σημαντική ενίσχυση από την Πολιτεία. “Στη χώρα μας υπάρχει το γκρίζο σύννεφο της αναξιοκρατίας, που καλλιεργείται περαιτέρω με την πρόσφατη ψήφισην του νέου νόμου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια” – τόνισε.

Η ίδια έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ποιοτικό επιστημονικό αποτέλεσμα που παράγεται στην Ελλάδα, το οποίο όπως είπε “είναι άξιο αναφοράς και αναγνώρισης και στο εξωτερικό, γεγονός που “εκτός της διαφήμισης και της στήριξης της πατρίδας, δημιουργεί πρότυπα και υγιή συναγωνισμό και αποδεικνύει έμπρακτα ότι το επίπεδο κατάρτισης στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστημιο είναι τέτοιο,  που μπορεί να γίνει το πρώτο σκαλοπάτι για μια τεράστια πορεία στο χώρο της έρευνας”

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

57 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 57 μετανάστες εντοπίστηκαν σε παραλία...

Παντελής Θαλασσινός & Βασίλης Σκουλάς: Μια μουσική...

Την Δευτέρα 25 Αυγούστου. Ο Παντελής Θαλασσινός μετρά πάνω από...

57 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 57 μετανάστες εντοπίστηκαν σε παραλία...

Παντελής Θαλασσινός & Βασίλης Σκουλάς: Μια μουσική...

Την Δευτέρα 25 Αυγούστου. Ο Παντελής Θαλασσινός μετρά πάνω από...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 14 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 14 Αυγούστου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Τρόμος δίχως τέλος σε Πάτρα, Χίο και Άρτα – Περιουσίες γίνονται στάχτη, δασικές εκτάσεις εξαφανίζονται

Σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα εξακολουθούν να παραδίδονται στις φλόγες,...

Reuters: Αύξηση των πυρκαγιών στην Ευρώπη λόγω κλιματικής κρίσης – «Ψηνόμαστε ζωντανοί»

Η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλεί θερμότερα και ξηρότερα καλοκαίρια...

Έρχεται “Airbnb” για φοιτητές; – Η πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ που θα συνδέει σπίτια και οικογένειες

Ιδιοκτήτες και φοιτητές θα συναντιούνται σε μία online πλατφόρμα,...