ΓΣΕΕ : Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας παντού και μισθοί αντίστοιχοι των αναγκών μας

Ημερομηνία:

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ
ΜΙΣΘΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η Κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων. Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.
Εμείς δε ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Η ΓΣΕΕ έχει λάβει απόφαση και διοργανώνει με δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, Γενική Απεργία για τις 17 Απριλίου.
Κλιμάκια της Συνομοσπονδίας έχουν μέχρι στιγμής επισκεφτεί περίπου 30 πόλεις της Ελλάδας, επικοινωνώντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία του Απριλίου.
Οι εργαζόμενοι και αυτό το μήνυμα είναι σαφές, δε μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και με την ακρίβεια στα ύψη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τη φορολογητέα δωρεά επί...

Η αρχική δωρεά φορολογείται πάντοτε, εφόσον υποβληθεί δήλωση φόρου...

Ειδική άδεια και επίδομα μητρότητας: Οι 6...

Η νέα Υπουργική Απόφαση για την ειδική άδεια και...

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τη φορολογητέα δωρεά επί...

Η αρχική δωρεά φορολογείται πάντοτε, εφόσον υποβληθεί δήλωση φόρου...

Ειδική άδεια και επίδομα μητρότητας: Οι 6...

Η νέα Υπουργική Απόφαση για την ειδική άδεια και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 29 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στο Λόφο του Επισκοπείου Ρεθύμνου

26 και 27 Ιουλίου 2026 Πανηγυρικά εορτάσθηκε η ετήσια μνήμη...

Υπό πίεση ο κλάδος της εστίασης: Περιορισμένη η κατανάλωση των επισκεπτών

«Δύσκολη σεζόν» χαρακτηρίζουν τη φετινή οι εστιάτορες του Ρεθύμνου...