Καύσιμα: Στα ύψη οι τιμές – «Θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη το Πάσχα»

Ημερομηνία:

Όπως τονίζεται: «Αν δεν δούμε μείωση του πληθωρισμού δεν θα δούμε αποκλιμάκωση των τιμών».

Ένα ακόμη πονοκέφαλο για τα νοικοκυριά αποτελεί η σταθερά αυξανόμενη τιμή των καυσίμων. Την πρωτιά στην αύξηση φαίνεται πως την έχουν τα νησιά, όπου η αμόλυβδη έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ οι εκτιμήσεις για την τιμή της βενζίνης το Πάσχα είναι ανησυχητικές.

Δυσοίωνες προβλέψεις
«Αυτό που βλέπουμε τώρα και με τις εξελίξεις που υπάρχουν στην Μέση ανατολή, επιβαρύνουν την τιμή του αργού πετρελαίου και κατ΄επέκταση του διυλισμένου προϊόντος και ακόμα περισσότερο την τσέπη μας», είπε αρχικά.

«Υπάρχουν αυξήσεις λόγω της αύξησης του αργού πετρελαίου της προηγούμενης βδομάδας. Τώρα ξεκινάμε προς τα πάνω και οι προβλέψεις για την άλλη βδομάδα είναι ότι θα έχουν αυξητική τάση. Σίγουρα θα πάει πάνω από τα 2 ευρώ. Στην νησιωτική Ελλάδα δεν υπάρχει κάτω από 2 ευρώ βενζίνη. Αν δεν δούμε μείωση του πληθωρισμού δεν θα δούμε αποκλιμάκωση των τιμών», συμπλήρωσε.

Η Ελλάδα είναι η 2η ακριβότερη χώρα, στην τιμή αμόλυβδης βενζίνης, στην Ευρωζώνη. Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου ήταν 1,934 ευρώ, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ήταν στα 1,759 ευρώ.

Οι αυξήσεις επηρεάζουν και τους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων, καθώς οι καταναλωτές στη Βόρεια Ελλάδα προτιμούν όπως έχει μεταδοθεί να αγοράζουν φθηνή βενζίνη από τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εκτός λειτουργίας 10 ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ...

Μέχρι τις 11 το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς θα...

ΑΑΔΕ: Τέλος στα “παιχνίδια” με το Ε9...

Η ΑΑΔΕ αλλάζει τους κανόνες για τις αγροτικές ενισχύσεις...

Εκτός λειτουργίας 10 ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ...

Μέχρι τις 11 το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς θα...

ΑΑΔΕ: Τέλος στα “παιχνίδια” με το Ε9...

Η ΑΑΔΕ αλλάζει τους κανόνες για τις αγροτικές ενισχύσεις...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκτός λειτουργίας 10 ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ την Πρωτοχρονιά

Μέχρι τις 11 το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς θα...

Μεταναστευτικό: Η Κρήτη στα όρια της, λέει ο γερμανικός τύπος

Το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο γράφει για τις μεταναστευτικές πιέσεις...

Τι αλλάζει για τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ: Παραβάσεις και πρόστιμα

Τι προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση για αξιολόγηση παραβάσεων,...

Ηράκλειο: 5 εκατ. ευρώ για νέο βιοϊατρικό εξοπλισμό στο ΠΑΓΝΗ!

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, στοχεύει στον εκσυγχρονισμό...