Ρέθυμνο: Απόπειρα εμπρησμού με drone σε επιχείρηση στις Μαργαρίτες

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό πρόκειται για ερασιτεχνικό εκρηκτικό μηχανισμό καθώς το μπουκάλι περιείχε πετρέλαιο και δεν υπήρχε πυροκροτητής
Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη, στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου, με αγνώστους να χρησιμοποιούν drone για να αφήσουν εμπρηστικό μηχανισμό σε επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα σε επιχείρηση ζωοτροφών με πυροκροτητή και χρονόμετρα, για να προκαλέσουν ολοσχερή καταστροφή στις εγκαταστάσεις.

Οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, σύμφωνα με το neakriti.gr, κατέγραψαν στη διάρκεια της νύχτας ένα drone που κατέβηκε μέσα στην επιχείρηση και από το οποίο απευλευθερώθηκε ένα μπουκάλι με εύφλεκτη ύλη και χρονόμετρο που δεν ανατινάχτηκε.

Το πρωί της Κυριακής, ο πρώτος υπάλληλος είδε από μακριά ότι στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων, στο χωριό Μαργαρίτες, βρισκόταν ένα περίεργο μαύρο αντικείμενο.

Πλησίασε και αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για εμπρηστικό μηχανισμό τύπου… μολότοφ και ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές, ενώ στο εργοστάσιο στις Μαργαρίτες έφτασε και πυροτεχνουργός από τα Χανιά.

Σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό πρόκειται για ερασιτεχνικό εκρηκτικό μηχανισμό καθώς το μπουκάλι περιείχε πετρέλαιο και δεν υπήρχε πυροκροτητής.

Για την ανάφλεξή του θα έπρεπε είτε κάποιος να του βάλει φωτιά είτε να αρπάξει πέφτοντας από το drone.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας είχε πραγματοποιηθεί νυχτερινή επιδρομή από άγνωστους με όπλα στις νέες εγκαταστάσεις της Επιχείρησης στο Μεσοχωριό του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στην Π.Ε Ηρακλείου.

Τότε η επίθεση έγινε με όπλα πυροβολώντας και προκαλώντας ζημιές στο κτήριο και τον εξοπλισμό της επιχείρησης.

Δείτε βίντεο

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Ρέθυμνο τιμά τον πολιτισμό της...

Σ’ ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μωσαϊκό που θα εξελιχθεί...

Ρέθυμνο:Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο των...

Με μια μεγάλη μουσική εκδήλωση ολοκληρώνονται την Δευτέρα 8...

Το Ρέθυμνο τιμά τον πολιτισμό της...

Σ’ ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μωσαϊκό που θα εξελιχθεί...

Ρέθυμνο:Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο των...

Με μια μεγάλη μουσική εκδήλωση ολοκληρώνονται την Δευτέρα 8...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου στις 13:30 συνεδριάζει στη Λότζια...

Ο Αύγουστος του 2025 ήταν ο τρίτος θερμότερος στα χρονικά

Ο Αύγουστος του 2025 ήταν ο τρίτος πιο θερμός...

Ελλάδα – Δανία 0-3: Δύσκολη βραδιά και βαριά ήττα

Η Εθνική πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνιση επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς,...

Εορτολόγιο 9 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...