Κοινές δράσεις για ηλικιωμένους και παιδιά από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Ημερομηνία:

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με το 28ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων συμμετείχε στην υλοποίηση Διαγενεακού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ στον Ξενώνα Ηλικιωμένων “Φροντίδα Hjem”.

Ηλικιωμένοι και παιδιά γνωρίστηκαν μέσα από το παιχνίδι και στη συνέχεια συμμετείχαν σε μια σειρά κοινών δράσεων. Οι ηλικιωμένοι μοιράστηκαν τις γνώσεις τους γύρω από την παραδοσιακή μαγειρική καθώς και συνταγές από τα παλιά, και στη συνέχεια όλοι μαζί ζύμωσαν και γεύτηκαν τα σκιουφικτά. Ακολούθησε ανάγνωση βιβλίου από ηλικιωμένη συμμετέχουσα η οποία ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους καθώς και δράσεις στον κήπο του ξενώνα όπου παιδιά και ηλικιωμένοι συνεργάστηκαν για να φυτέψουν μαζί νέα δέντρα, δίνοντας ζωή στον περιβάλλοντα χώρο. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ο Κρητικός καλλιτέχνης Γιώργος Βρέντζος (Κάτης).

Τα κοινά οφέλη του διαγενεακού προγράμματος είναι πολλαπλά και επηρεάζουν θετικά τόσο τους ηλικιωμένους όσο και τους νέους συμμετέχοντες. Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει κοντά διαφορετικές γενιές, προάγοντας την επικοινωνία, την αλληλοκατανόηση, τον σεβασμό και την αγάπη. Μέσα από τις κοινές δράσεις ευνοείται η εξάλειψη του ηλικιακού ρατσισμού, των διακρίσεων και των προκαταλήψεων, ασκείται θετική επίδραση στην ποιότητα ζωής και τις αντιλήψεις που έχουν η μία γενιά για την άλλη, μειώνεται το χάσμα γενεών και αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση των συμμετεχόντων.

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους τους συμμετέχοντες, τον Διευθυντή και το προσωπικό του ξενώνα, τον Γιώργο Βρέντζο, τους γονείς των παιδιών, το τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου και την Ιωάννα Βαρουχάκη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31/5.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σοκ στο Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός γυναίκας στη Λεωφόρο...

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο 62...

Έγκλημα η φωτιά στον Μασταμπά: Οι φριχτές...

Όλα όσα αποκαλύπτονται στη δικογραφία – Συνελήφθη ο γιος...

Σοκ στο Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός γυναίκας στη Λεωφόρο...

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο 62...

Έγκλημα η φωτιά στον Μασταμπά: Οι φριχτές...

Όλα όσα αποκαλύπτονται στη δικογραφία – Συνελήφθη ο γιος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γι’ αυτό δεν υπάρχουν βουνά στη Γη με ύψος μεγαλύτερο από 9.000 μέτρα

Τι αναφέρει καθηγητής γεωλογίας. Το Έβερεστ υψώνεται στα 8.849 μέτρα...

Σοκ στο Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός γυναίκας στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο 62...

Αλλαγές στον ΑΜΚΑ: Τι ισχύει με τη νέα εγκύκλιο, για τη δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους

Ποιο είναι το νέο πλαίσιο για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική...

Προς νέα αύξηση κατά 50 ευρώ ο βασικός μισθός τον Απρίλιο του 2026

Η αύξηση για τον κατώτατο μισθό θα ισχύσει από...