Δρομολογείται άμεσο κλείσιμο της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr δρομολογείται για τις επόμενες ημέρες (το πιθανότερο την ερχόμενη Τρίτη), το κλείσιμο της Πνευμονολογικής κλινικής (στον 5ο όροφο του νοσοκομείου) λόγω έλλειψης προσωπικού, με τους ασθενείς που νοσηλεύονται και τους συγγενείς τους να ενημερώνονται ότι θα μεταφερθούν σε κλίνες της Παθολογικής κλινικής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Είναι μια πραγματικά δυσάρεστη εξέλιξη (εφόσον επιβεβαιωθεί) για την οποία υπήρξε σχετική προειδοποίηση όλο αυτόν τον καιρό από το προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό της κλινικής, ενώ υπήρξε προ δύο μηνών και σχετική προειδοποιητική ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων για τους κινδύνους που υπάρχουν.

Η ανακοίνωση της 12ης Απριλίου 2024 ανέφερε:

“Η Πνευμονολογική Κλινική του Γ.Ν. Χανίων, με τις έξι οργανικές θέσεις για ειδικευμένους ιατρούς, τις τέσσερις θέσεις ειδικευομένων, συνεχίζει να λειτουργεί με προσωπικό αγώνα και θυσίες των εναπομεινάντων ειδικευμένων ιατρών χωρίς κανένα ειδικευόμενο από 10ετίας.

Μόλις ανέκαμψε από την παύση της κατά την 3ετία της COVID πανδημίας,, κλυδωνίζεται επειδή το ιατρικό προσωπικό της περιορίστηκε σε μόλις τρεις (3) ιατρούς (1 Δ/ντρια και 2 επιμελητές) καθώς από έτους μετακινήθηκε πνευμονολόγος για να ενισχύσει το άλλο νευραλγικό και πολύπαθο τμήμα Γ.Ν. Χανίων, τα ΤΕΠ, και ήδη από το μήνα Απρίλιο έτερος ιατρός μας είναι σε αναρρωτική άδεια επί μακρόν. Κινδυνεύει σοβαρά η λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής.

Ήδη έχουν συρρικνωθεί οι δραστηριότητές μας ως πνευμονολόγοι στα απολύτως αναγκαία όπως η εφημέρευση για τα επείγοντα και για τους νοσηλευόμενους του νοσοκομείου που χρήζουν της δικής μας εξειδικευμένης ιατρικής γνώσης και φροντίδας, οι οποίοι μας παρακολουθούν με βλέμμα συμπαράστασης και ενίοτε και συμπόνιας όταν “τρέχουμε και δε φτάνουμε” επί 24ωρου”.

Εκείνο που αναμένεται είναι αν θα υπάρξουν “αντανακλαστικά” ώστε να αποφευχθεί αυτή η δρομολογούμενη εξέλιξη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ομόφωνο ψήφισμα στήριξης των Δημοσίων Τεχνικών Υπηρεσιών,...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ΄ αριθμ. 412...

Χανιά:“Η πρώτη Συνέλευση Νέων για τη Γαλάζια...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Συνέλευση Νέων στην Κρήτη...

Ομόφωνο ψήφισμα στήριξης των Δημοσίων Τεχνικών Υπηρεσιών,...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ΄ αριθμ. 412...

Χανιά:“Η πρώτη Συνέλευση Νέων για τη Γαλάζια...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Συνέλευση Νέων στην Κρήτη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το φρούτο που ρίχνει σάκχαρο, χοληστερόλη και αδυνατίζει

Το μήλο είναι ένα «όπλο» όταν το εντάξουμε στη...

Υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης στο κέντρο υγείας Μοιρών μετά το αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή...

Ξενάγηση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο...

Γι’ αυτό δεν υπάρχουν βουνά στη Γη με ύψος μεγαλύτερο από 9.000 μέτρα

Τι αναφέρει καθηγητής γεωλογίας. Το Έβερεστ υψώνεται στα 8.849 μέτρα...