Ρέθυμνο:Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την συναυλία του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου στην Ιερά Μονή Αρκαδίου

Ημερομηνία:

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με την συναυλία του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε σχετικά και να καθησυχάσουμε όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης που έχουν αγκαλιάσει μέχρι σήμερα την εκδήλωση αυτή:

Την Κυριακή 30 Ιουνίου η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και η Ιερά Μονή Αρκαδίου φιλοξενούν στον προαύλιο χώρο της ιστορικής Μονής την συναυλία του κορυφαίου εν ζωή Έλληνα συνθέτη και δημιουργού Σταύρου Ξαρχάκου, τα μνημειώδη έργα του οποίου θα τιμήσουν την παγκοσμίου εμβέλειας ιστορική μνήμη της Μάχης της Κρήτης. Μια τέτοια πολιτιστική εκδήλωση δεν θα μπορούσε να μην τύχει της ανταπόκρισης και της στήριξης της τοπικής μας Εκκλησίας, όπως και των Αρχών του τόπου μας, που τιμούν και τιμώνται από την παρουσία του μεγάλου δημιουργού. Η συναυλία αυτή σκοπείται να είναι μια μυσταγωγία συμβολισμών, νοημάτων και αισθήσεων υψηλής ποιότητας και αξίας και σε αυτήν καλούμε όλους τους ευαίσθητους ανθρώπους να συμμετάσχουν.

Όσον δε αφορά στα οικονομικά θέματα της εκδήλωσης καθώς και στα υπόλοιπα συνωμοσιολογικά που αναφέρονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζουμε ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη ούτε η Μητρόπολή μας ούτε η Μονή Αρκαδίου, καθώς η εκδήλωση προβλεπόταν εξ αρχής να είναι ελεύθερη για το κοινό, όπως πιστεύουμε ότι πρέπει πάντα να είναι και όλα τα δημόσια αγαθά. Διαβεβαιώνουμε, τέλος, τους συμπατριώτες μας ότι καμία άδεια για εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε εκκλησιαστική περιουσία δεν έχει δοθεί από καμία εκκλησιαστική αρχή του τόπου μας και λυπούμαστε που τέτοια ρυπαρά ψεύδη αμαυρώνουν πρωτοβουλίες και δράσεις υψηλού επιπέδου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Τελετουργικές πράξεις...

Από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως την Κυριακή 29...

Ρέθυμνο: Άνοιξαν οι “φλέβες” νερού στις Σίσες...

Τρία χρόνια παρέμεναν στεγνές οι "φλέβες" νερού που άνοιγαν...

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Τελετουργικές πράξεις...

Από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως την Κυριακή 29...

Ρέθυμνο: Άνοιξαν οι “φλέβες” νερού στις Σίσες...

Τρία χρόνια παρέμεναν στεγνές οι "φλέβες" νερού που άνοιγαν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:«Ήχος ΕπΗγειος» Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Απριλίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Μια μουσικοποιητική παράσταση εμπνευσμένη από τον αστείρευτο ποιητικό λόγο...

Κτηνοτροφία: Μπροστά στην τέλεια καταιγίδα ενόψει Πάσχα – Φόβοι για ελλείψεις

Η ευλογιά προβάτων και ο αφθώδης πυρετός «σαρώνουν» την...

Εορτολόγιο 26 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν

Ποιους Αγίους τιμά η Εκκλησία στις 26 Μαρτίου Εορτολόγιο 26...

Τουρισμός: Αγωνία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Πάγωμα» κρατήσεων και στάση αναμονής στην έναρξη της τουριστικής...