Επιχείρηση κατά της αφισορύπανσης από τον Δήμο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Αποφασισμένη να τηρηθεί ο κανονισμός καθαριότητας σχετικά με την αφισορύπανση είναι η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, με την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας να προχωρά σε μαζικές καθαιρέσεις πανό και αφισών από διάφορα σημεία του Δήμου.

Τα πρώτα αποτελέσματα των παρεμβάσεων είναι εμφανή και, κατά γενική ομολογία, οι Δημότες και οι επισκέπτες βλέπουν όλο και λιγότερα πανό και αφίσες ιδιαίτερα σε σημεία όπως γέφυρες, φανάρια και κολώνες οδοφωτισμού, όπου έχει περιοριστεί η εκτεταμένη ρύπανση για τις πολλές δεκάδες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του διοργανώνονται τους θερινούς μήνες. Οι επιχειρήσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας συνεχίζονται καθημερινά με στόχο να κερδίσει ο Δήμος Ηρακλείου αυτή την ιδιότυπη «μάχη», κάτι που όπως όλα δείχνουν μπορεί αν συμβεί.
Την όλη προσπάθεια συντονίζει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης, ο οποίος και επισημαίνει ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι αποφασισμένη να τηρείται κατά γράμμα ο κανονισμός καθαριότητας – ο οποίος απαγορεύει αυτές τις μεθόδους προβολής – και να προχωρά στην όσο το δυνατόν συντομότερη καθαίρεση αυτών των υλικών, τόσο για λόγους οδικής ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, όσο και για λόγους αισθητικής.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι στη νέα Κανονιστική Πράξη για την υπαίθρια διαφήμιση η οποία σχεδιάστηκε από τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου και θα τεθεί σε διαβούλευση το αμέσως επόμενο διάστημα, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία σημείων υπαίθριας διαφήμισης σε ειδικά διαμορφωμένα ταμπλό.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Στις 4 Μαρτίου τελικά η...

Η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, των αιτήσεων ακύρωσης...

Ηράκλειο:Αποκλεισμός κάτω διάβασης της γέφυρας «Τομπρούκ-ΚΤΕΟ για...

Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «Επισκευή βλαβών στις γέφυρες...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Στις 4 Μαρτίου τελικά η...

Η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, των αιτήσεων ακύρωσης...

Ηράκλειο:Αποκλεισμός κάτω διάβασης της γέφυρας «Τομπρούκ-ΚΤΕΟ για...

Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «Επισκευή βλαβών στις γέφυρες...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πως διαμορφώνονται οι μισθοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων μετά την αύξηση 3%

Δείτε αναλυτικά. Από την 1η Ιανουαρίου 2026, ενσωματώθηκε η αύξηση...

Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονης από τη Νέα Σμύρνη – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα και άμεσα προχώρησε...

Τα 30 γραμμάρια που μας προστατεύουν από την άνοια – Καταναλώστε τα καθημερινά

Επιλέγοντας έξυπνα τα συστατικά της καθημερινής μας διατροφής μπορούμε...

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος αύριο σε περιοχές της Κρήτης

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου,...