Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: Οι ειδικές μορφές τουρισμού καθορίζουν το μέλλον του κλάδου

Ημερομηνία:

Την ανάγκη διαρκούς μέριμνας του κράτους για την ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας επισήμανε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή  για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού. Ο Βουλευτής Χανίων τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήδη από την προηγούμενη θητεία της έδωσε έμφαση στην αναδιοργάνωση της ελληνικής τουριστικής αγοράς και τα αποτελέσματα δικαιώνουν την επιλογή: «Με πάνω από 33 εκατομμύρια επισκέπτες κατά την περσινή τουριστική περίοδο και μερίδιο ΑΕΠ 13%, δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού. Αν μάλιστα προσθέσουμε στο μερίδιο του ΑΕΠ και τις δευτερογενείς ωφέλειες από τον τουρισμό, τότε η συνολική συνεισφορά του τουριστικού κλάδου στην οικονομία της χώρας το 2023 κινήθηκε γύρω στο 30% του ΑΕΠ».

 Ο κ. Μαρκογιαννάκης στάθηκε ιδιαίτερα στις ρυθμίσεις για τις ειδικές μορφές τουρισμού, τις οποίες χαρακτήρισε πολύ σημαντικές γιατί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων διεθνώς. «Τα όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου για τον οινοτουρισμό, τα αποσταγματοποιεία – ποτοποιεία,  τον ιατρικό και αλιευτικό τουρισμό είναι σημαντικές γιατί ευθυγραμμίζουν την εγχώρια αγορά με τις νέες διεθνείς τάσεις.  Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθεί τον ρυθμό των εξελίξεων σε αυτό το δυναμικό κομμάτι της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Είναι διαρκώς αναπτυσσόμενο και συνδέεται από τη φύση με την αιχμή των ιατρικών και τεχνολογικών εξελίξεων επομένως τα οφέλη είναι πολλαπλά». 

Αναφερόμενος, τέλος, στη συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής Τουρισμού, ο βουλευτής Χανίων σημείωσε ότι θα πρέπει σε αυτή να υπάρχει και εκπροσώπηση των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, καθώς οι επιχειρήσεις αυτές καλύπτουν σχεδόν το 50% των κλινών τουριστικής διαμονής της χώρας.  Το γεγονός μάλιστα ότι το Υπουργείο έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος είναι ένα ακόμα στοιχείο θετικής νομοθέτησης που προκύπτει μέσα από την ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς. 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Επεισόδια και συμπλοκές στο κέντρο φιλοξενίας...

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στον χώρο φιλοξενίας. Αναστάτωση και σοβαρές συμπλοκές επικράτησαν...

Επίσκεψη της Ελένης Μαράκη-Μπελαδάκη, Εντεταλμένης Συμβούλου Παιδείας...

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της...

Χανιά: Επεισόδια και συμπλοκές στο κέντρο φιλοξενίας...

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στον χώρο φιλοξενίας. Αναστάτωση και σοβαρές συμπλοκές επικράτησαν...

Επίσκεψη της Ελένης Μαράκη-Μπελαδάκη, Εντεταλμένης Συμβούλου Παιδείας...

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καινοτόμος ξενάγηση κωφών με τεχνολογία ΙΤΕ

Μοναδική παγκοσμίως και εφαρμόζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το καινοτόμο...

Συντάξεις: Πόσο αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2026 – Αναλυτικά παραδείγματα

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν μισή αύξηση και ποιοι ολόκληρη. Περισσότερο...

ΓΣΕΕ: Ομόφωνη απόφαση για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου

Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ αποδέχθηκε ομόφωνα την...

Ουκρανός βουλευτής – Ο Ζελένσκι ικανός να εμπλέκεται στη δολοφονία Κερκ και την απόπειρα κατά Τραμπ

Ο Ντμίτροκ, ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο στην ουκρανική πολιτική σκηνή,...