Λασίθι:Με το «πινέλο» τους στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.

Ημερομηνία:

Την ευκαρία να δουν έργα ντόπιων καλλιτεχνών θα έχουν όσοι τις επόμενες μέρες βρεθούν στον Πολυχώρο «Peripou» ο οποίος φιλοξενεί την έκθεση “Art in Solidarity with Palestine”, σε επιμέλεια της Φαίης Ευδαίμων. Η έκθεση η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου, περιλαμβάνει έργα από διαφορετικές εκφάνσεις της τέχνης (κολλάζ, ψηφιδωτά, digital art, ποίηση σε καμβά, installations κα).

Την έκθεση διοργανώνει η επιτροπή του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για όσα διαδραματίζονται στην πολύπαθη Παλαιστίνη. Το opening event διάνθισαν μουσικά και ποιητικά η συλλογικότητα «Έψιλον Ωμέγα» και ποιητική κολεκτίβα “Εύφλεκτον υλικόν”.

«Είναι εύκολο να νιώσουμε αβεβαιότητα για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε σε τέτοιες στιγμές και ακόμη να βρούμε τις σκέψεις μας να πνίγονται στην άρνηση του κόσμου», σημειώνει η Φαίη Ευδαίμων, ωστόσο, προσθέτει, «όταν οι άνθρωποι συναντηθούν για να ενώσουν τις φωνές τους, ανάβει μια σπίθα ελπίδας, η ευαισθητοποίηση και η αλλαγή ξεκινά από ένα άτομο και δυναμώνει σε μεγάλες κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και ακόμη και εκθέσεις όπως αυτή.

Στην έκθεση ξεχωρίζει το έργο «Ένα δέντρο στην Παλαιστίνη» της Κατερίνας Ραπάνη, μαθήτρια του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και ζωγράφισε ένα τοπίο της Παλαιστίνης, αναφέροντας στο σημείωμά της ότι «εδώ υπήρχαν δέντρα αλλά δε φαίνονται πια… κι αν υπάρχουν κάποια, ίσως βρίσκονται κάπου, κρυμμένα… Πόσο όμορφα θα ήταν όλα χωρίς πολέμους, με περισσότερα παιδιά να τρέχουν και να τραγουδούν γύρω από τα δέντρα…».

Στο πλαίσιο της έκθεσης υπάρχει κουτί εισφορών για τη στήριξη του ταλαντούχου καλλιτέχνη από τη Γάζα, Durgham Qreiqe, ο οποίος διοργανώνει δραστηριότητες για τα παιδιά στα διάφορα camps, θέλοντας να τους χαρίσει, μέσω της τέχνης, στιγμές ευτυχίας μέσα στη φρίκη που βιώνουν καθημερινά
Μπορείτε, να ενισχύσετε τη δράση του εδώ.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν: Γιάννης Σιγανός, Γιάννης Κουκουρογιαννάκης, Λήδα Αλεξοπούλου, Φαίη Ευδαίμων, Σάρον Ευδαίμων, Katerina Sparkes, Tizia O’Connor, Vivienne Pritsiliagos, Περσεφόνη Νικολακόπουλου, Κουλουράς Νικόλαος Ιωάννης, Χρύσα Τζώρτζη, ΚατερίναΡαπανη, Στάσα Κουτελιέρη-Ζαχαρενάκη, Julienne Dolphin Wilding, Lester Gradiz (Savaho), Μαρίνα Κερούλη-ΝίκοςΚερούλης, Μαρίτσα Τζώρτζη, Ποιητική κολεκτίβα Έψιλον Ωμέγα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Θεσμική Συνάντηση Κ. Σπυριδάκη με Υφυπουργό Υποδομών...

Σε θετικό και ουσιαστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η θεσμική συνάντηση...

Λασίθι:Ευχαριστήριο του Δήμου Αγίου Νικολάου σε όσους...

Με 2 υδροφόρα οχήματα και 1 μικρό πυροσβεστικό όχημα...

Λασίθι:Θεσμική Συνάντηση Κ. Σπυριδάκη με Υφυπουργό Υποδομών...

Σε θετικό και ουσιαστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η θεσμική συνάντηση...

Λασίθι:Ευχαριστήριο του Δήμου Αγίου Νικολάου σε όσους...

Με 2 υδροφόρα οχήματα και 1 μικρό πυροσβεστικό όχημα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε από στέλεχος της ΝΔ η Καλλιόπη Σεμερτζίδου μετά τις αποκαλύψεις

Σύμφωνα με τον κ. Σεμερτζίδου οι δραστηριότητές της «είναι...

Πυρκαγιές: Η Ελλάδα η πιο επιβαρυμένη περιοχή της Ευρώπης σε ποιότητα αέρα

Η χώρα μας παρουσίασε τις υψηλότερες συγκεντρώσεις PM₁₀ στην...

Παπούρα: Μεγάλη εκδήλωση στο Ηράκλειο για τη σωτηρία του μνημείου

Κάλεσμα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για την εκδήλωση στο...