Τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ημερομηνία:

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΝΕΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΥΛΙΚΩΝ
ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 η τελετή απονομής πτυχίων των νέων πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών της Σχολής Θετικών και Τεχνολογιών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην τελετή παρέστησαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών καθηγητής κ. Εμμανουήλ Στρατάκης, καθώς και η Πρόεδρος του Τμήματος καθηγήτρια κ. Μαρία Βαμβακάκη, καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, και οι αξιότιμοι γονείς και οικείοι των πτυχιούχων.

Η Πρόεδρος του Τμήματος καθηγήτρια κ. Μαρία Βαμβακάκη αφού μετέφερε στους/τις απόφοιτους/ες τα συγχαρητήρια όλων των μελών του Τμήματος, εξήρε τη σημασία των υλικών στην τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση των κρίσιμων περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα. Παρότρυνε τους/τις απόφοιτους/ες να αξιοποιήσουν τις μοναδικές γνώσεις και δεξιότητες που έχουν λάβει στην εκπαίδευση STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) με γνώμονα πάντα την ακαδημαϊκή αριστεία και ήθος. Τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και τους προέτρεψε να κρατήσουν την επαφή με το Τμήμα και το Ίδρυμα ως μέλη πλέον της μεγάλης οικογένειας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως είθισται στις τελετές απονομής πτυχίων του Τμήματός μας, πραγματοποιείται ομιλία από έναν από τους επιτυχημένους απόφοιτους/ες του Τμήματος. Αυτή τη φορά προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η Δρ. Μαριάννα Κοτζαμπασάκη, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια του Τμήματος Βιοτεχνολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Δρ. Κοτζαμπασάκη αναφέρθηκε στην επαγγελματική-ερευνητική της πορεία και μίλησε στους απόφοιτους σχετικά με την πληθώρα των δυνατοτήτων που προσφέρει το πτυχίο τους.
Μετά την απονομή των πτυχίων και των τριών κύκλων σπουδών, η τελετή έκλεισε με την απονομή των θεσπισμένων βραβείων «Ιωάννη Ταμιωλάκη» και «Διονυσίου Ξυδιά» τα οποία δίδονται κάθε έτος στους πρωτεύσαντες φοιτητές του α και β κύκλου σπουδών και είναι αφιερωμένα στη μνήμη δύο σπουδαίων νέων, διδακτορικών φοιτητών του Τμήματός μας, που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Το δημοτικό σχολείο με το «μουσικό...

Αποτέλεσε πρωτοβουλία της υποδιευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας...

Ρέθυμνο:Αποτελέσματα εκλογών 2025 της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ

Στις εκλογές της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, που...

Ηράκλειο: Το δημοτικό σχολείο με το «μουσικό...

Αποτέλεσε πρωτοβουλία της υποδιευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας...

Ρέθυμνο:Αποτελέσματα εκλογών 2025 της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ

Στις εκλογές της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, που...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μια συνεργασία-έκπληξη του Βασίλη Σκουλά

Το τραγούδι “Ο Πλανόδιος”, μία νέα σύνθεση με την...

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις του Ιουλίου

Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ...

Επιστροφή ενοικίου: Αυτόματη και χωρίς αίτηση – Τι ισχύει με τον αριθμό μισθωτηρίου

Αυτοματοποιημένα ο υπολογισμός της επιστροφής ενοικίου. Η επιστροφή ενός ενοικίου...

Κόμμα Σαμαρά: η εναλλακτική και η (πιθανή) διέξοδος «γαλάζιων» από τη ΝΔ του Μητσοτάκη

Το ενδεχόμενο «κόμμα Σαμαρά» απασχολεί στελέχη (και όχι μονον)...