Πάει για νέο ρεκόρ ο τουρισμός – Στα 6,9 δισ. ευρώ οι εισπράξεις το α’ εξάμηνο

Ημερομηνία:

Προστέθηκαν 754 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη φετινή περίοδο σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, κάτι που δείχνει ότι σημειώνει καλές επιδόσεις ο τουρισμός

Με ρυθμό 12,2% «έτρεξαν» τα τουριστικά έσοδα στο εξάμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, κάτι που αποδεικνύει την καλή πορεία του τουρισμού και φέτος

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα ταξιδιωτικά έσοδα το πρώτο 6μηνο του 2024 διαμορφώθηκαν σε 6,9 δισ. ευρώ έναντι 6,1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Ουσιαστικά, προστέθηκαν 754 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη φετινή περίοδο σε σχέση με πέρυσι. Στο διάστημα αυτό οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 15,5%.

Ειδικά για τον Ιούνιο ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης είναι πιο περιορισμένος, στο 7,7%. Τον συγκεκριμένο μήνα τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 3,11 δισ. ευρώ έναντι 2,89 δισ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά, με τη θετική διαφορά στα 223 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία
Η Ελλάδα χτυπά νέα τουριστικά ρεκόρ, προσβλέποντας σε νέα υψηλά φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ταβάνι των 20,5 δισ. ευρώ άγγιξαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία πιστοποιούν πως ο ελληνικός τουρισμός έθεσε ακόμα ψηλότερα τον πήχη το περασμένο έτος, σπάζοντας το ρεκόρ του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 20,459 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου 12,7% πάνω από τα 18,151 δισ. ευρώ του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Airdata Tracker του ΙΝΣΕΤΕ, η άνοδος στις προγραμματισμένες θέσεις για διεθνείς πτήσεις προς την χώρα μας φτάνει το 8,2% σε σχέση με το 2023, με το 53% αυτή της ανόδου να αφορά στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Θετικό είναι το γεγονός πως ο τουρισμός φαίνεται αργά αλλά σταθερά να κερδίζει το στοίχημα της επέκτασης της σεζόν με την εικόνα από τις προκρατήσεις για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο να επιτρέπει αισιοδοξία.

Την ίδια στιγμή όμως, πτωτικά κινούνται Μύκονος (-12,1%) και Σαντορίνη (-7,2%) το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καθότι τα καταλύματα και οι επιχειρήσεις εστίασης σε δύο από τα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά χάνουν λάδια με τους τζίρους να παίρνουν τον ανήφορο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν υψηλότερο εφάπαξ το 2026...

Τα στοιχεία από τις πληρωμές του πρώτου διμήνου αποκαλύπτουν...

ΕΣΕΕ: Πόσο κόστισε το πασχαλινό τραπέζι φέτος...

Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου...

Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν υψηλότερο εφάπαξ το 2026...

Τα στοιχεία από τις πληρωμές του πρώτου διμήνου αποκαλύπτουν...

ΕΣΕΕ: Πόσο κόστισε το πασχαλινό τραπέζι φέτος...

Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν υψηλότερο εφάπαξ το 2026 και σε ποια ταμεία καταγράφονται μειώσεις

Τα στοιχεία από τις πληρωμές του πρώτου διμήνου αποκαλύπτουν...

Εξάρχεια: Μαχαίρωσαν περιπτερά στο πόδι

Ο άνδρας διακομίστηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» για τις πρώτες...

Τουρισμός: Ανεβαίνει… η κίνηση, “ανοίγει” η σεζόν στην Κρήτη

Κόσμος πάει κι έρχεται στα αεροδρόμια του νησιού! Πτήσεις από...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο Τρίτη

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τίθενται οι λιμενικές αρχές στο...