Μεν. Μποκέας: « Δύο γειτονικά χωριά, Δαμάστα και Μάραθος, πλήρωσαν την αντιστασιακή δράση, το αδούλωτο φρόνημα και τη δίψα των κατοίκων για ελευθερία»

Ημερομηνία:

Τη μνήμη των εκτελεσθέντων σε Δαμάστα και Μάραθος τίμησε ο Δήμος Μαλεβιζίου

Τη μνήμη των 30 κατοίκων της Δαμάστας και των 19 του Μαράθου που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του 1944, τίμησε σήμερα ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες και τους φορείς Δαμάστας και Μαράθου, παρουσία εκπροσώπων αρχών, φορέων, σωμάτων ασφαλείας, συγγενών των θυμάτων αλλά και κατοίκων των δύο χωριών.

«Δυο γειτονικά χωριά, Δαμάστα και Μάραθος, στο στόχαστρο των Ναζί. Δύο γειτονικά χωριά ενωμένα με μια κοινή μοίρα. Πλήρωσαν την αντιστασιακή δράση των κατοίκων τους, το αδούλωτο φρόνημα, τη δίψα για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Έπρεπε να ταπεινωθούν, να λυγίσουν, να κλάψουν, να τιμωρηθούν σκληρά. Το σαμποτάζ της Δαμάστας ήταν η αφορμή. Ο πραγματικός λόγος ήταν ότι οι Ναζί δεν μπορούσαν να ανεχτούν ανθρώπους περήφανους, ανθρώπους που αμφισβητούσαν την εξουσία και την ιδεολογία τους, ένοιωθαν αποστροφή προς εκείνους που δεν έσκυβαν το κεφάλι.» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή τις τελετές μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής της Δαμάστας και του Μαράθου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

“Νίκος Καζαντζάκης”: Με αύξηση έκλεισε και ο...

Η αγορά του Ισραήλ κατέγραψε 624 αφίξεις και σύμφωνα...

«Η κούραση αυξάνει τα ιατρικά λάθη»- Ο...

Παραβιάζονται οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες για το ωράριο των γιατρών. Υποστελέχωση,...

“Νίκος Καζαντζάκης”: Με αύξηση έκλεισε και ο...

Η αγορά του Ισραήλ κατέγραψε 624 αφίξεις και σύμφωνα...

«Η κούραση αυξάνει τα ιατρικά λάθη»- Ο...

Παραβιάζονται οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες για το ωράριο των γιατρών. Υποστελέχωση,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο Μανώλης Κονταρός μιλάει για τους απόδημους Κρήτες

Ο δημοφιλής Κρητικός καλλιτέχνης είναι ο καλεσμένος στο 7ο...

Πανελλήνιες 2026: Ποιοι δικαιούνται αποζημίωση 350 ευρώ – Τα δικαιολογητικά

Εστάλη η εγκύκλιος για την αποζημίωση των υποψηφίων των...

“Νίκος Καζαντζάκης”: Με αύξηση έκλεισε και ο Απρίλιος παρά την κρίση – Ταξίδεψαν 342.000

Η αγορά του Ισραήλ κατέγραψε 624 αφίξεις και σύμφωνα...

Ύπνος: Επιστήμονες αποκαλύπτουν πόσες ώρες ξεκούρασης μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας

Τι έδειξε μελέτη. Η έλλειψη ποιοτικού ύπνου έχει συνδεθεί εδώ...