1824-2024: 200 Χρόνια Μετά. Ατοµικές Διεκδικήσεις – Κοινωνικές Μεταλλαγές Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ημερομηνία:

Με αφορµή τη συµπλήρωση των 200 ετών από το θάνατο των Τεσσάρων Νεοµαρτύρων του Ρεθύµνου το 1824, η καλλιτεχνική έκθεση του Παγκρήτιου Συλλόγου Νεώριον Τέχνης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, µε τίτλο «1824-2024: 200 Χρόνια Μετά…Ατοµικές Διεκδικήσεις και Κοινωνικές Μεταλλαγές» έρχεται να τιµήσει τη µνήµη των Αγίων και να αναδείξει τον διαρκή αγώνα για ελευθερία, δικαιοσύνη και ατοµική ταυτότητα.
Οι Τέσσερις Νεοµάρτυρες, Αγγελής, Μανουήλ, Γεώργιος και Νικόλαος, έµειναν πιστοί στην ορθόδοξη πίστη τους και υπέστησαν µαρτυρικό τέλος κατά την Τουρκοκρατία. Η θυσία τους αποτελεί σύµβολο αγώνα και αντίστασης, εµπνέοντας γενιές να αγωνίζονται για τα ιδανικά τους.
Η έκθεση αυτή, αποτελεί µια γέφυρα ανάµεσα στο παρελθόν και το παρόν, τονίζοντας τη σηµασία της ατοµικής και συλλογικής δράσης. Μέσα από το καλλιτεχνικό πρίσµα σύγχρονων καλλιτεχνών, αποτυπώνει όχι µόνο τη θυσία των Τεσσάρων Μαρτύρων, αλλά και τον συνεχή αγώνα της κοινωνίας για ελευθερία, συλλογικές διεκδικήσεις και κοινωνική δικαιοσύνη. Κάθε καλλιτέχνης µέσα από το προσωπικό του ύφος και τη δική του µοναδική οπτική, µεταφέρει στο κοινό το µήνυµα της ανθεκτικότητας και της πίστης στις αξίες που διέπουν την ελληνική κοινωνία. Από τον αγώνα για την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση µέχρι τις σύγχρονες προκλήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώµατα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Mε φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου και προσφορά υπηρεσιών...

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης και η...

Ρέθυμνο:Εορταστική εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού...

Εορταστική εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού των...

Ρέθυμνο:Mε φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου και προσφορά υπηρεσιών...

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης και η...

Ρέθυμνο:Εορταστική εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού...

Εορταστική εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού των...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αγρότες: Επιστροφή στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ – Ποιοι απαλλάσσονται από πρόστιμα και δηλώσεις

Νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δίνει τη...

Επαναπατρισμός θησαυρών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από αρχαιοκάπηλους

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί...

Ο Μανώλης Κονταρός μιλάει για τους απόδημους Κρήτες

Ο δημοφιλής Κρητικός καλλιτέχνης είναι ο καλεσμένος στο 7ο...