WineManTour: Μια συμμαχία για τον οινοτουρισμό στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Έργου «WineManTour» την Τρίτη 17 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Το Έργο «WineManTour» βασίζεται στη σύμπραξη κύριων και συνδεδεμένων εταίρων του αμπελοοινικού κλάδου και του οινοτουρισμού και χρηματοδοτείται από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών «Πανεπιστημιακές Συνεργασίες με την Ελλάδα» (DAAD 2023-2025). Οι στόχοι της Συμμαχίας «WineManTour» επικεντρώνονται στην υποστήριξη της εφαρμοσμένης έρευνας με τη σύμπραξη όλων των εταίρων, καθώς και στη δημιουργία ενός διεθνούς και διεπιστημονικού μεταπτυχιακού προγράμματος στον τομέα του οινοτουρισμού και του οινικού management.

Εκτός από τα μέλη της ακαδημαϊκής ομάδας του Έργου, στην πρώτη συνάντηση (17/09) συμμετείχαν μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, ενώ στη δεύτερη (19/09) παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Αναπτυξιακών Φορέων της Κρήτης.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού Μάρκος Κουργιαντάκης και ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Αλέξανδρος Αποστολάκης καλωσόρισαν τους εταίρους του WineManTour, καθώς και τους προσκεκλημένους εκπροσώπους των φορέων.

Ακολούθησε μια σειρά από εισηγήσεις από τους εταίρους του Έργου:

– Η Δρ Έβελυν Δήμκου, Συντονίστρια του Έργου από το Πανεπιστήμιο του Geisenheim παρουσίασε το ιστορικό της δημιουργίας της συμμαχίας, καθώς και τους στόχους του WineManTour.

– Η Δρ Στέλλα Κλάδου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του ΕΛΜΕΠΑ αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν αναληφθεί μέχρι σήμερα αναφορικά με τον σχεδιασμό του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.

– Η Δρ Μαρία Αλεμπάκη, Εντεταλμένη Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ ανέλυσε τα οφέλη των παραπάνω δράσεων για τους εμπλεκόμενους φορείς και την Κρήτη ως οινοτουριστικό προορισμό, παρουσιάζοντας πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα της Ομάδας Έργου.

– Ο Καθηγητής Ηλίας Κόρκας, Πρόεδρος του Τμήματος Οινολογίας και Ποτών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ανέλυσε τους τρόπους για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της συμμαχίας WineManTour.

– Ο Νίκος Μηλιαράκης, Πρόεδρος του Wines of Crete εξέφρασε τη διάθεση των μελών του Δικτύου να στηρίξουν το Έργο, τονίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των συνεργειών και ολιστική προσέγγιση του οινοτουρισμου.

Στις ανοιχτές συζητήσεις που ακολούθησαν υπό τον συντονισμό των Δρων Μαρίας Αλεμπάκη και Στέλλας Κλάδου, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου εξέφρασαν τη διάθεση να στηρίξουν τη συμμαχία WineManTour και διατύπωσαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση της εκδήλωσης...

Στην κατάμεστη αίθουσα Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Γυμνασίου –Λυκείου Αγίου...

Δήμος Ηρακλείου:Αφιερωμένο στις «Ανθρωπιστικές Επιστήμες» το Βραβείο...

Αφιερωμένο στις «Ανθρωπιστικές Επιστήμες» το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του...

Ηράκλειο:Με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση της εκδήλωσης...

Στην κατάμεστη αίθουσα Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Γυμνασίου –Λυκείου Αγίου...

Δήμος Ηρακλείου:Αφιερωμένο στις «Ανθρωπιστικές Επιστήμες» το Βραβείο...

Αφιερωμένο στις «Ανθρωπιστικές Επιστήμες» το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 3χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη

Σοκαριστική η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο σώμα του. Στην...

100 χρόνια ΟΦΗ: Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο

Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο για τα 100 χρόνια του...

Αγρότες: «Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις» – Η απόφαση του συντονιστικού Νίκαιας εν όψει Σερρών

Την Πέμπτη συνεδριάζει στον Λευκώνα Σερρών η Πανελλαδική Επιτροπή...

Στεγαστικό: Όλο το σχέδιο για περισσότερα και φθηνότερα ενοικιαζόμενα σπίτια

Νέα δέσμη μέτρων που αναμένεται να υλοποιηθούν τους πρώτους...