Κρήτη: Διευθυντής σχολείου συνελήφθη επειδή… καβγάδισαν μεταξύ τους δύο μαθητές

Ημερομηνία:

Οι δύο μαθητές τσακώθηκαν σε ώρα που είχαν κενό λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.
Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας μεταξύ μαθητών, ενώ συχνά βαρύτατες είναι οι κατηγορίες που επιρρίπτονται στους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς για τα συγκεκριμένα φαινόμενα.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στην Κρήτη, όπου συνελήφθη και διώκεται ο διευθυντής λυκείου επειδή… δύο μαθητές διαπληκτίστηκαν!

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, το συμβάν έλαβε χώρα όταν τα παιδιά είχαν κενό στα μαθήματά τους λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Στο πλευρό του διεθυντή οι καθηγητές του σχολείου
Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος καθηγητών του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου τονίζοντας την υποστήριξή του προς το διευθυντή του σχολείου. Παράλληλα οι καθηγητές καταδίκασαν την αβάσιμη κατηγορία που του αποδόθηκε.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι «είναι απαράδεκτο ένας άνθρωπος, που αφιερώνει όλο του τον χρόνο και την ενέργεια για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την εκπαίδευση των μαθητών μας, να βρίσκεται στο στόχαστρο για ένα περιστατικό το οποίο προέκυψε εξαιτίας ελλείψεων καθηγητών και βοηθητικού προσωπικού στο σχολείο για τις οποίες ελλείψεις την ευθύνη έχουν εξ ολοκλήρου οι κεντρικές κρατικές υπηρεσίες και όχι το ίδιο το σχολείο».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου
«Ο Σύλλογος Καθηγητών του ΕΠΑ.Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην αβάσιμη κατηγορία, η οποία έχει αποδοθεί στο διευθυντή του σχολείου, σχετικά με ατυχές περιστατικό λεκτικής διένεξης και χειροδικίας μεταξύ δύο μαθητών, το οποίο συνέβη εντός του αύλειου χώρου του σχολείου και διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα σε χρονική στιγμή που οι μαθητές είχαν κενό.

Είναι απαράδεκτο ένας άνθρωπος, που αφιερώνει όλο του τον χρόνο και την ενέργεια για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την εκπαίδευση των μαθητών μας, να βρίσκεται στο στόχαστρο για ένα περιστατικό το οποίο προέκυψε εξαιτίας ελλείψεων καθηγητών και βοηθητικού προσωπικού στο σχολείο για τις οποίες ελλείψεις την ευθύνη έχουν εξ ολοκλήρου οι κεντρικές κρατικές υπηρεσίες και όχι το ίδιο το σχολείο.

Η έλλειψη καθηγητών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά κάποιες ώρες να έχουν κενό, αντί να βρίσκονται στις τάξεις διδασκαλίας και έτσι να μένουν χωρίς επίβλεψη, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που βαραίνει τα σχολεία μας.

Είναι τουλάχιστον άδικο να επιρρίπτονται οποιεσδήποτε ευθύνες για ένα τέτοιο περιστατικό, είτε στον Διευθυντή σήμερα είτε στο εκπαιδευτικό προσωπικό αύριο, από την στιγμή που εκατέρωθεν καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας και την κάλυψη των κενών που υπάρχουν.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των κενών σε προσωπικό, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου μας και των σχολείων γενικότερα, καθώς και η ασφάλεια των μαθητών.

Ζητούμε να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το σχολείο μας το οποίο είναι ένα πολύ μεγάλο σχολείο όχι μόνο ως χώρος αλλά και ως προς τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν σε αυτό, ενώ δε διαθέτει σχολικό φύλακα.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο Διευθυντή μας και τον διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Στην Αναμονή» της...

Η ΑΛΑΤΙΕΡΑ ξαναχτυπά! «Στην Αναμονή» την Τρίτη 24 Μαρτίου 2026 Μετά τη...

Χανιά:Εκπαιδευτική επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του ΓΕΛ...

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του ΓΕΛ Βάμου στο...

Χανιά:Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Στην Αναμονή» της...

Η ΑΛΑΤΙΕΡΑ ξαναχτυπά! «Στην Αναμονή» την Τρίτη 24 Μαρτίου 2026 Μετά τη...

Χανιά:Εκπαιδευτική επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του ΓΕΛ...

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του ΓΕΛ Βάμου στο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Eλληνικοί Patriot κατέρριψαν ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους στη Σαουδική Αραβία

Με αυτόν τον τρόπο καταρχήν η ελληνική συστοιχία αποδεικνύει...

Ρέθυμνο:Συνελήφθη άτομο για άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθη ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς Συνελήφθη προχθές (18.03.2026) το πρωί...

Ρέθυμνο:Σύλληψη ζευγαριού για κλοπές

Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί για κλοπή ...

Διπλή αύξηση για χιλιάδες εργαζόμενους: Τι αλλάζει από την 1η Απριλίου

Διπλό κέρδος λόγω προσαύξησης των τριετιών αλλά και της...