Microsoft: Υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι απολύθηκαν επειδή υποστήριξαν την Παλαιστίνη

Ημερομηνία:

Ιδιαίτερα σοβαρές είναι οι καταγγελίες στις οποίες προχώρησαν δύο εργαζόμενοι της Microsoft, οι οποίοι απολύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, μετά την διοργάνωση εκδήλωσης για τους Παλαιστίνιους.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι έχασαν τη θέση τους επειδή ανοιχτά εξέφρασαν την στήριξή τους στην Παλαιστίνη.

Η καταγγελία κατά της Microsoft

Ο Abdo Mohamed και ο Hossam Nasr διοργάνωσαν την εκδήλωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Redmond της Ουάσινγκτον, στις 24 Οκτωβρίου, και απολύθηκαν το βράδυ της ίδιας μέρας.

«Η Microsoft υπέκυψε πραγματικά υπό πίεση, εσωτερικά και εξωτερικά, να με απολύσει και να καταστείλει την εκδήλωσή μας, όχι λόγω παραβιάσεων πολιτικής, αλλά απλώς επειδή τολμήσαμε να ανθρωποποιήσουμε τους Παλαιστίνιους και να δηλώσουμε ότι η Microsoft δεν θα πρέπει να είναι συνένοχη με έναν στρατό που κατηγορείται βάσιμα για γενοκτονία», δήλωσε ο Nasr.

Ο Nasr, φαίνεται ότι έχει δεχτεί κριτική στα κοινωνικά δίκτυα και σε εσωτερικές ομάδες επικοινωνίας υπαλλήλων της Microsoft λόγω της υποστήριξής του προς την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με τον Guardian και οι δύο υπάλληλοι ήταν μέλη της ομάδας No Azure for Apartheid, η οποία διαμαρτύρεται για την πώληση τεχνολογίας cloud της Microsoft στο Ισραήλ.

Η ομάδα απαιτεί από την εταιρεία να διακόψει όλα τα συμβόλαια και τις συνεργασίες με τον ισραηλινό στρατό και την κυβέρνηση, να αποκαλύψει όλες τις σχέσεις της με το Ισραήλ, να κάνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να προστατεύσει την ελεύθερη έκφραση των υπαλλήλων της.

Τι υποστήριξε η εταιρεία

Η Microsoft υποστήριξε ότι οι δύο εργαζόμενοι δεν απολύθηκαν για τον ακτιβισμό τους.

Παράλληλα, εκπρόσωπος ανέφερε ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στο να διατηρούμε ένα επαγγελματικό εργασιακό περιβάλλον με σεβασμό και να παρέχουμε διεξόδους για όλες τις φωνές που πρέπει ναακουστούν.
Αλλά, το πιο σημαντικό, ζητάμε αυτό να γίνει με έναν τρόπο που δεν διαταράσσει τις διαδικασίες των εργασιών και συμφωνεί με τις πολιτικές της εταιρείας και όσα αναμένονται από τις συμπεριφορές».

Οι δύο υπάλληλοι υποστήριξαν ότι η εκδήλωση όντως συμφωνούσε με την πολιτική της Microsoft, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες με άλλες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού σκοπού, που έχουν πραγματοποιηθεί από έτερους υπαλλήλους.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τεχνητή Νοημοσύνη: Το πραγματικό σοκ με τις...

Για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εξαιτίας της Τεχνητής Νοημοσύνης, κάνει...

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας...

Τουλάχιστον τρεις οι αεροπορικές επιδρομές – Έπληξαν μια ζώνη...

Τεχνητή Νοημοσύνη: Το πραγματικό σοκ με τις...

Για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εξαιτίας της Τεχνητής Νοημοσύνης, κάνει...

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας...

Τουλάχιστον τρεις οι αεροπορικές επιδρομές – Έπληξαν μια ζώνη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης στο κέντρο υγείας Μοιρών μετά το αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή...

Ξενάγηση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο...

Γι’ αυτό δεν υπάρχουν βουνά στη Γη με ύψος μεγαλύτερο από 9.000 μέτρα

Τι αναφέρει καθηγητής γεωλογίας. Το Έβερεστ υψώνεται στα 8.849 μέτρα...

Σοκ στο Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός γυναίκας στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο 62...