Χανιά:1ο Συνέδριο για την Δυναμική των Πληθυσμών και για την Οικονομική Ευημερία

Ημερομηνία:

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης γίνεται στα Χανιά το συνέδριο για τις Κρίσιμες Κοινωνικές και Οικονομικές Επιπτώσεις των Δημογραφικών Αλλαγών

Με τον διεθνή διάλογο για τις δημογραφικές προκλήσεις να αποκτά πρωτοφανή σημασία, η Ελλάδα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στις 4 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου το 1ο Συνέδριο για την Δυναμική των Πληθυσμών και για την Οικονομική Ευημερία, συγκεντρώνοντας στα Χανιά κορυφαίους εκπροσώπους από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το συνέδριο, που οργανώνεται από το Κέντρο Κρήτης του ΟΟΣΑ για τους Πληθυσμούς, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και τον Δήμο Χανίων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα εστιάσει σε ζητήματα όπως η γήρανση του πληθυσμού, οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των δημογραφικών μεταβολών, και οι προοπτικές που προσφέρει η μετανάστευση.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης – Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου – Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας Υπεύθυνος για τον Συντονισμό της Κυβερνητικής Πολιτικής – Πάνος Τσακλόγλου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ελληνική Δημοκρατία – Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, – Παναγιώτης Σημαντηράκης, Δήμαρχος Χανίων.

Μεταξύ των κύριων θεματικών του συνεδρίου, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις οικονομικές επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού και τις δημοσιονομικές πιέσεις που προκύπτουν. Ειδικοί, όπως ο Álvaro Pereira, Επικεφαλής Οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Yoshiki Takeuchi, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ o Καθηγητής Subu Subramanian από το Harvard, και ο Καθηγητής Tito Boeri από το Πανεπιστήμιο Bocconi της Ιταλίας, θα συνεισφέρουν με τη διεθνή τους εμπειρία πάνω στην πρόκληση της γήρανσης και τη σημασία της για την αγορά εργασίας, την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των σύγχρονων οικονομιών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Κυριακή –...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή...

Χανιά:«Ο Δήμος Πλατανιά υποδέχεται το Roadshow «Δείξε...

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Πλατανιά υποδέχεται στο...

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Κυριακή –...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή...

Χανιά:«Ο Δήμος Πλατανιά υποδέχεται το Roadshow «Δείξε...

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Πλατανιά υποδέχεται στο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Από την Κρήτη στη Σαχάρα: Το απίστευτο ταξίδι του σφηκιάρη που παρακολουθείται μέσω πομπού!

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κρήτη βρίσκεται πλέον ο...

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Κυριακή – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή...

Έρχονται μεγάλες αλλαγές για τα μετρητά – Η νέα εποχή περνάει από την Ευρώπη, τι θα ισχύει για τα ATM

Τέσσερις μεγάλες γαλλικές τράπεζες ενώνουν τα δίκτυά τους και...

Ποιος δολοφονεί το Ιντερνετ;

Η θεωρία του «Νεκρού Διαδικτύου» επιστρέφει δυναμικά στον δημόσιο...