Συνεδρίασε σήμερα το ΣΟΠΠ της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης με θέμα την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων

Ημερομηνία:

Συνεδρίασε, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης με θέμα την αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου 2024 και το σχεδιασμό και μέτρα πρόληψης – ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχαν στελέχη φορέων και υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ο Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Τσαπάκος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ρεθύμνης, κ. Μιχάλης Σαρρής, η Προϊσταμένη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη Πλουμίδη, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και εθελοντικών οργανώσεων, δήμων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος, Λιμενικού κ.α., ήταν ο συντονισμός δράσης και η συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων για τη λήψη αναγκαίων μέτρων πρόληψης, ετοιμότητας, καταστολής, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Συζητήθηκε το Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης / Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων / παγετού και έντονων καιρικών φαινόμενων της Περιφέρειας Κρήτης με την κωδική ονομασία «Χειμώνας – Κρήτη ΙΙ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, κ. Τσαπάκος, τόνισε την ανάγκη για αυξημένη προσοχή στα ευάλωτα σημεία του Ρεθύμνου, που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων, υπογραμμίζοντας τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης. Ειδική αναφορά έγινε από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, και στα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως οι μελέτες για τη διαχείριση ρεμάτων και ποταμών, που είναι κρίσιμα για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Μαύρο» ρεκόρ για την Κρήτη τα 79...

Πρόκειται για την μεγαλύτερη καμένη έκταση από το 2006 Στο...

Η εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων...

3 Νοεμβρίου 2026 Το απόγευμα της Δευτέρας, 2ας Νοεμβρίου 2026,...

«Μαύρο» ρεκόρ για την Κρήτη τα 79...

Πρόκειται για την μεγαλύτερη καμένη έκταση από το 2006 Στο...

Η εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων...

3 Νοεμβρίου 2026 Το απόγευμα της Δευτέρας, 2ας Νοεμβρίου 2026,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη αύριο Πέμπτη 5 Νοεμβρίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου...

Eurovision 2027: 234 τραγούδια διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας!

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε 234 συμμετοχές για τη Eurovision 2027,...

Αλτσχάιμερ χωρίς συμπτώματα – Η νέα έρευνα που ανατρέπει τα δεδομένα

Μια νέα έρευνα διχάζει τους επιστήμονες - Οι επαναστατικές...

Ελληνικές τράπεζες: Πάνω από 600 προσλήψεις σχεδιάζονται για το 2027

Οι ευκαιρίες απασχόλησης στο «The Monday Festival». Περισσότερες από 600...