Σούπερ μάρκετ: Κερδίζει έδαφος η πρωτοβουλία Θεοδωρικάκου για μειώσεις – Νέες τιμές σε 600 προϊόντα

Ημερομηνία:

Σταδιακά τα νέα ταμπελάκια στα ράφια των σούπερ μάρκετ με μειώσεις τιμών σε 600 προϊόντα – Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα από τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο
Σε περίπου δέκα μέρες, θα έχουν τοποθετηθεί στα ράφια όλων των σούπερ μάρκετ, τα καινούργια ταμπελάκια που θα υποδεικνύουν τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία μείωσης τιμών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Απόστολος Πεταλάς, η σήμανση είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο καθώς αφορά 4200 καταστήματα ενώ κάθε μέρα προστίθενται και νέοι κωδικοί. Ωστόσο, ήδη, σε κάποια μεγάλα σούπερ μάρκετ έχει τοποθετηθεί σήμανση αλλά απαιτείται, περίπου, ένα δεκαήμερο για να τοποθετηθούν τα καρτελάκια σε όλα τα καταστήματα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πεταλάς, η σήμανση δεν θα είναι η ίδια σε όλα τα σούπερ μάρκετ καθώς πρόκειται για πρωτοβουλία και κάθε επιχείρηση επιλέγει τον δικό της τρόπο για την ειδική σήμανση.

Σούπερ μάρκετ: Με καρτελάκια οι μειωμένες τιμές – Τι είπε ο Θεοδωρικάκος

Νέοι κωδικοί στη λίστα των σούπερ μάρκετ
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοβουλία έχει αναπτύξει μια δυναμική και καθημερινά οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης ενημερώνονται για νέους κωδικούς που προστίθενται στη λίστα. Όπως αναφέρουν πήγες της αγοράς, εκτιμάται ότι στην ανανεωμένη λίστα που θα ανακοινώσει, την ερχόμενη εβδομάδα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ο αριθμός των κωδικών θα πλησιάζει στον αρχικό στόχο των 600 κωδικών και, σύντομα, αναμένεται να τον ξεπεράσει.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ανανεωμένη λίστα με τους κωδικούς προϊόντων που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία μείωσης τιμών, περιλάμβανε 362 κωδικούς προϊόντων και οι μειώσεις διαμορφώνονται από 5% έως 24%.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας συνέστησε εντατικοποίηση των προσπαθειών από την πλευρά του οργανωμένου λιανεμπορίου, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα η νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης για μειώσεις τιμών στα ράφια, με στόχο την ανάσχεση της ακρίβειας.

Δηλαδή, ο υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ να επεκτείνουν τον στόχο για μειώσεις τιμών σε περισσότερους από 600 κωδικούς, να παρατείνουν χρονικά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας, καθώς και να τοποθετήσουν ειδική σήμανση στα ράφια με στόχο τη διευκόλυνση των καταναλωτών.

Από την πλευρά του ο κ. Πεταλάς έχει επισημάνει ότι «…στόχος μας είναι να υπάρξουν σημαντικές μειώσεις τιμών σε πολύ περισσότερους από 600 κωδικούς και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι δύο μήνες είναι το μίνιμουμ χρονικό όριο που τέθηκε εξαρχής κατά τις συζητήσεις μας για τη νέα πρωτοβουλία».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τουρισμός: Αυξάνονται οι αφίξεις, στάσιμες οι διανυκτερεύσεις

Τι δείχνει η νέα μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου...

Επίδομα αναπηρίας: Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται έως 846...

Το Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας του ΕΦΚΑ προσφέρει σημαντική οικονομική...

Τουρισμός: Αυξάνονται οι αφίξεις, στάσιμες οι διανυκτερεύσεις

Τι δείχνει η νέα μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου...

Επίδομα αναπηρίας: Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται έως 846...

Το Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας του ΕΦΚΑ προσφέρει σημαντική οικονομική...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δολοφονία Κρήτη – πατέρας 21χρονου Νικήτα: «Αν ήταν να γυρίσει το παιδί του πίσω ας τον σκότωνε»

Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτισαν τον 21χρονο Νικήτα στον Χώνο...

Κηδεία Νικήστρατου: Μια μεγάλη συγγνώμη και μια υπόσχεση για τον αδικοχαμένο νεαρό

Ο συγκλονιστικός επικήδειος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ....

«The Crete Trip 2026»: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διεθνών φοιτητών στην Ελλάδα

Για 14η χρονιά, το Erasmus Student Network Greece, διοργανώνει...

Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης του πρασίνου σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκαν ήδη οι πρώτες παρεμβάσεις σε πάρκα Γεωργιάδη και...