Xανιά:Διεθνείς διακρίσεις για το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων Tella Thera στα Βραβεία “The International Property Awards 2024”

Ημερομηνία:

– Δύο σημαντικές διακρίσεις στα διεθνή βραβεία awards “The International Property Awards 2024” έλαβε το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων Tella Thera που στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό της βιώσιμης φιλοξενίας και ανοίγει τις πύλες του το καλοκαίρι του 2025, στην Κίσσαμο της Κρήτης.

Σε συνεργασία με τo αρχιτεκτονικά γραφείo Pierris Architects και την κατασκευαστική εταιρεία Hellenic Homes, το ξενοδοχείο απέσπασε τα βραβεία Αρχιτεκτονικής Ξενοδοχείου και Καλύτερης Νέας Μικρής Ξενοδοχειακής Κατασκευής & Σχεδιασμού, επιβεβαιώνοντας την έμφαση που έχει δοθεί στον βιοκλιματικό σχεδιασμό προκειμένου η πολυτέλεια να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης.

Με μια μοναδική αμφιθεατρική διάταξη που θα προσφέρει στους επισκέπτες πανοραμική θέα στο κρητικό τοπίο, το Tella Thera αποτελεί υπόδειγμα αρχιτεκτονικής για το πως ένα ξενοδοχείο μπορεί να ενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας παραδοσιακά υλικά με σύγχρονες τεχνολογίες.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα, οι φυτεμένες επιφάνειες στις στέγες και η χρήση φυσικών υλικών, όπως η πέτρα και το ξύλο, εξασφαλίζουν την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος του συγκροτήματος που θα διαθέτει 20 σουίτες, 1 βίλα, ιδιωτικές πισίνες, εστιατόριο, μπαρ, γυμναστήριο και spa.

Στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης, η Δρ. Στέλλα Πιερή, Αρχιτέκτων Μηχανικός από το αρχιτεκτονικό γραφείο Pierris Architects σημείωσε “Το Tella Thera δεν είναι απλώς ένα καταφύγιο· είναι μια ευαίσθητη δομή όπου η βιωσιμότητα και η κομψότητα συνυπάρχουν αρμονικά. Εδώ, η ομορφιά του φυσικού κόσμου γίνεται αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας, με κάθε στοιχείο να αντανακλά τα τοπία που το αγκαλιάζουν. Σχεδιασμένο με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και τροφοδοτούμενο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το θέρετρο γίνεται μια ζωντανή επέκταση του περιβάλλοντος—αναπνέοντας στον ρυθμό της γης.”

Ο Λουκάς Τουρκομάνης, ιδρυτής της νέας ξενοδοχειακής μονάδας Tella Thera, συμπλήρωσε: “Πρόκειται για ένα έργο αγάπης προς το περιβάλλον και την φιλοξενία που χαρακτηρίζει την Κρήτη και την Ελλάδα. Τα βραβεία αυτά, τα πρώτα για το εγχείρημά μας, αναγνωρίζουν την αγάπη και τον χρόνο που έχουμε αφιερώσει για να αναδείξουμε την φυσική ομορφιά του τόπου μας και να προσφέρουμε στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία ανανέωσης και επανασύνδεσης με την φύση.”

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης

Στη Διημερίδα για τα Τομεακά Προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027 στην...

Δήμος Χανίων:Υποβολή εργασιών για τον ετήσιο τόμο...

Ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει πως η διαδικασία υποβολής εργασιών...

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης

Στη Διημερίδα για τα Τομεακά Προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027 στην...

Δήμος Χανίων:Υποβολή εργασιών για τον ετήσιο τόμο...

Ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει πως η διαδικασία υποβολής εργασιών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηλικιωμένοι σε ΚΑΠΗ της Κρήτης παράγουν μετάξι (vid)

Πρωτοποριακή βιωματική εμπειρία για την κοινότητα στο ΚΑΠΗ του...

Η Ελλάδα έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή μεταγωγικού αεροσκάφους της...

Ιταλία: Σκάνδαλο με κύκλωμα πολυτελών συνοδών και ποδοσφαιριστές

Η υπόθεση αφορά διοργάνωση «πάρτι» σε γνωστά μαγαζιά στο...

Γάμος: Από τη ρουτίνα στη μακροχρόνια ευτυχία

9 συνήθειες για σχέσεις που αντέχουν στο χρόνο. Η μακροχρόνια...