Γαύδος: 70 μετανάστες στην παραλία της Τρυπητής

Ημερομηνία:

Ακόμα μία λέμβος με 70 μετανάστες, η τρίτη τις τελευταίες 48 ώρες, εντοπίστηκε στην παραλία της Τρυπητής, στο νότιο τμήμα της Γαύδου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι αλλοδαποί είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες, με μόλις δύο γυναίκες και 4 κορίτσια εκ των οποίων 2 κάτω 10 ετών, να εντοπίζονται ανάμεσά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, κατά δήλωσή τους είναι: 49 από την Αίγυπτο, 4 από το Πακιστάν, 8 υπήκοοι Σουδάν, 6 Σύριοι, 2 Παλαιστίνιοι και 1 υπήκοος Υεμένης.

Αφού δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καραβέ, θα διανυκτερεύσουν στους ξενώνες του Δήμου Γαύδου που υπάρχουν στο σημείο, έως τη μεταφορά τους αύριο με το πλοίο της γραμμής προς την Κρήτη και θα μεταφερθούν στο Εκθεσιακό κέντρο Αγιάς στα Χανιά, για την προσωρινή φιλοξενία τους. Μόλις απόψε μπήκαν στο καράβι για Πειραιά οι 125 αλλοδαποί που είχαν διαμείνει στον χώρο από προηγούμενες διασώσεις.

 

Η Δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για τις αυξημένες προσφυγικές ροές που εμφανίζονται στο νησί τις τελευταίες ώρες. “Χρειάζεται αυξημένη μέριμνα γιατί οι προμήθειες αρχίζουν και εξαντλούνται, ενώ μέσα στον χειμώνα αραιώνουν και τα δρομολόγια του πλοίου της γραμμής, λόγω καιρικών συνθηκών“, σημείωσε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος του νησιού.

Σημειώνεται ότι μέσα σε δύο 24ωρα, στην Π.Ε. Χανίων βρέθηκαν συνολικά 179 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ 78 βρίσκονταν στην Π.Ε. Ηρακλείου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επίσκεψη Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στο Νοσοκομείο Χανίων

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων επισκέφθηκε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, στο...

Χανιά:Υποδεχόμαστε τον Μιχάλι Βιγκ και ταξιδεύουμε στον...

Σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 26 Οκτωβρίου 2026 υποδεχόμαστε...

Επίσκεψη Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στο Νοσοκομείο Χανίων

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων επισκέφθηκε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, στο...

Χανιά:Υποδεχόμαστε τον Μιχάλι Βιγκ και ταξιδεύουμε στον...

Σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 26 Οκτωβρίου 2026 υποδεχόμαστε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Hearth Summit Aegean: Τουρισμός και νησιωτικότητα – Πέντε λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των νησιών

Τουρισμός και νησιωτικότητα, λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το...

Μακροζωία: Η αγωνία του γήρατος και η απάντηση της επιστήμης

Βιώνουμε την επανάσταση της ιατρικής, της τεχνολογίας και των...

BasketGate: Στη φυλακή ο Ηλίας Κορομηλάς – Με βραχιολάκι Τσαρούχα και Πηλοΐδης

Στην απολογία του ο πρώην διαιτητής υποστήριξε πως ο...

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ: Ήθελε να ζήσει ως το 1966… αλλά δεν πρόλαβε

Ήταν πρωί της 26ης Οκτωβρίου του 1957. Ο Νίκος...