Φινλανδία – Ελλάδα 0-2: Εθνικάρα (και) στο Ελσίνκι

Ημερομηνία:

Με δύο γκολ σε πέντε λεπτά από Μπακασέτα και Τζόλη, η Ελλάδα επικράτησε με 2-0 της Φινλανδίας στο Ελσίνκι και πήρε τη δεύτερη θέση του ομίλου στο Nations League.
Στην ένατη επίσκεψή της στη Φινλανδία, η Ελλάδα κατάφερε να πάρει το πρώτο της διπλό επί των Σκανδιναβών.

Η Εθνική επικράτησε με 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι για την τελευταία αγωνιστική του Nations League και τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο αφού η Αγγλία διέλυσε με 5-0 την Ιρλανδία και πήρε την πρώτη θέση στην ισοβαθμία.

Η δεύτερη θέση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημαίνει πως θα συμμετάσχει στα play-off ανόδου στην πρώτη κατηγορία της διοργάνωσης, με τον αντίπαλο να προκύπτει στην κλήρωση που θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου.

Οι πέντε νίκες στα έξι ματς βέβαια αλλά και η εικόνα της ομάδας, δημιουργούν μεγάλη αισιοδοξία ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ που έρχονται.

Οι γηπεδούχοι ήταν παντελώς ακίνδυνοι σε όλο το ματς, με την Ελλάδα να έχει την μπάλα και να προσπαθεί να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Στο πρώτο μέρος δεν υπήρχε ωστόσο κλασική ευκαιρία, με δύο σουτ του Μπακασέτα να μην αγχώνουν ιδιαίτερα τη Φινλανδία.

Όπως και τα πολλά κόρνερ που κέρδισαν οι παίκτες της Εθνικής και πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Στο δεύτερο μέρος όμως όλα άλλαξαν, καθώς η Ελλάδα βρήκε γρήγορα το γκολ.

Στο 52′ συγκεκριμένα, ο Κουλιεράκης με τρομερή κάθετη βρήκε τον Μπακασέτα στην πλάτη της άμυνας και ο αρχηγός της Εθνικής έκανε το 0-1 με τρομερό τελείωμα. Τέσσερα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Μαυροπάνου να ψάξει συμπαίκτη του με κάθετη.

Ο Γιόρονεν βγήκε όμως και πρόλαβε τον Παυλίδη πριν τσιμπήσει την μπάλα η οποία έφτασε στον Τζόλη που με τρομερό τελείωμα πέρασε την μπάλα από πάνω για το 0-2. Το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα στη συνέχεια, με την Ελλάδα να διαχειρίζεται εύκολα το ματς ενώ στις καθυστερήσεις ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς και τον Μουζακίτη που έκανε το ντεμπούτο του σε επίπεδο Ανδρών.

Η ΦΑΣΗ ΚΛΕΙΔΙ:

Το γκολ του Μπακασέτα στο 52’ έκανε τα πάντα πιο εύκολα για την Εθνική που της έλειπε μέχρι εκείνο το σημείο μία καλή τελική.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η Εθνική μπήκε πιο αποφασιστικά στο δεύτερο μέρος, άφησε πίσω την φλυαρία του πρώτου και πήρε αυτό που ήθελε με δύο γκολ σε ένα πεντάλεπτο.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ:

Δεν υπάρχει κάποιος που να υστέρησε φανερά από τις δύο ομάδες

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:

Ο Γάλλος Ντελαζό δεν είχε κάποια δύσκολη φάση και γενικά πήγε πολύ καλά το ματς.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ:

Δεν χρειάστηκε να παρέμβει κάπου το VAR.

ΣΚΟΡΕΡ:

Μπακασέτας (52’), Τζόλης (56’)

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα): Γιόρονεν, Αλχο (82’ Νίσκανεν), Χόσκονεν, Ιβάνοφ, Πικαραϊνεν (67’ Ολίλα), Χάκανς (75’ Πούκι), Λουντ, Καϊρίνεν, Καμαρά (75’ Νίσιλα), Πογιάνπαλο (67’ Αντμαν), Κόλμαν.

ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (90+1’ Μουζακίτης), Μάνταλος (88’ Ρέτσος), Μασούρας (74’ Σιώπης), Μπακασέτας (74’ Πέλκας), Τζόλης (88’ Γιαννούλης), Παυλίδης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ένας χρόνος ΕΟΠΑΕ: οι ανησυχίες μας ενισχύονται

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού...

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την...

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Ένας χρόνος ΕΟΠΑΕ: οι ανησυχίες μας ενισχύονται

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού...

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την...

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Θεατρική παράσταση ΄΄ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ΄΄ έρχεται στην Κρήτη

ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ της Τάνιας Χαροκόπου σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΡΕΘΥΜΝΟ...

2ο Γκρουπ Φοιτητών και Φοιτητριών από την Κίνα επισκέφτηκαν το Δήμο Ρεθύμνης

Νέο γκρουπ από φοιτήτριες και φοιτητές από την Κίνα...

Ηράκλειο:Αποκλεισμός κάτω διάβασης της γέφυρας «Τομπρούκ-ΚΤΕΟ για εργασίες επισκευής

Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «Επισκευή βλαβών στις γέφυρες...