16ήμερες Δράσεις από την Περιφέρεια Κρήτης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών, 25 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2024

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης (Π.ΕΠ.ΙΣ. Κρήτης) και το Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας, πραγματοποιούν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, σε συμπόρευση με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την Εκστρατεία ενημέρωσης, προβληματισμού και ευαισθητοποίησης, με τίτλο: «16ήμερες Δράσεις για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών», από τις 25 Νοεμβρίου 2024 «Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών», έως τις 10 Δεκεμβρίου 2024, «Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Πρόκειται για μια Παγκόσμια Εκστρατεία, η οποία ξεκίνησε από ακτιβίστριες στα εγκαίνια του Women’s Global Leadership Institute το 1991. Σχεδιάζεται και υλοποιείται ως μια σημαντική στρατηγική ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και αφύπνισης ατόμων, οργανώσεων, φορέων και κυβερνήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και των πολλαπλών διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα κορίτσια.

Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης, Γεωργία Μηλάκη: «Η βία κατά των γυναικών αποτελεί μια από τις πιο σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με διαχρονικές και παγκόσμιες διαστάσεις. Κάθε μορφή της – σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική ή διαδικτυακή – δεν είναι μόνο προσωπική τραγωδία, αλλά και κοινωνική πληγή. Γι’ αυτό, η εξάλειψή της είναι ευθύνη όλων μας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου κάθε γυναίκα, κάθε κορίτσι και κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως φύλου ή άλλων χαρακτηριστικών θα μπορεί να ζει χωρίς φόβο, βία ή διακρίσεις».

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2024, «Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών», με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που θα πραγματοποιηθούν έξω από το Κεντρικό Κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, 10:00-12:00 το μεσημέρι και 6:00-8:00 το απόγευμα, με τη συμμετοχή της μαθητικής, εκπαιδευτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας, κοινωνικών φορέων, γυναικείων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών.

Οι 16ήμερες Δράσεις υλοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Ξεκινάει η δίκη του εμπρησμού σε...

Ο εμπρησμός στην καφετέρια στο Ηράκλειο Κρήτης είχε καταγραφεί...

Κρήτη:Ολοκληρώθηκε το Πρωτοποριακό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής και...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης «Εκπαίδευση για τη...

Ηράκλειο: Ξεκινάει η δίκη του εμπρησμού σε...

Ο εμπρησμός στην καφετέρια στο Ηράκλειο Κρήτης είχε καταγραφεί...

Κρήτη:Ολοκληρώθηκε το Πρωτοποριακό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής και...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης «Εκπαίδευση για τη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ολυμπιακός: Προσφορά και αγάπη στην Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά

Στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός...

Ηράκλειο: Ξεκινάει η δίκη του εμπρησμού σε καφετέρια – Οι δράστριες κόντεψαν να καούν ζωντανές

Ο εμπρησμός στην καφετέρια στο Ηράκλειο Κρήτης είχε καταγραφεί...

Από τη Σητεία ως το Μαρόκο – Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των γιορτών στην Aegean

Υψηλές πληρότητες για πολλούς προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού της...

ΚΚΕ:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών (18 Δεκεμβρίου)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών το ΚΚΕ στέλνει...