Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ.Γιώργης Μαρινάκης

Ημερομηνία:

Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ενέργειας που αφορά τον “Εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των Υπηρεσιών Ύδρευσης και Αποχέτευσης» θα τεθεί στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιείται την προσεχή Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2024, στην Αθήνα, μεταξύ εκπροσώπων συναρμόδιων υπουργείων και της Αυτοδιοίκησης, στην οποία θα συμμετάσχει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης. με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ.
Η εν λόγω διευρυμένη συζήτηση, αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιου και στόχο έχει τη διαμόρφωση των τελικών προτάσεων που θα περιλαμβάνει το Νομοσχέδιο για τη δομή των ΔΕΥΑ και των Δήμων με υπηρεσίες ύδρευσης.
Στη διάρκεια της αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα ώστε να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα που έχουν σχέση με τη διαχείριση και εξοικονόμηση του νερού σε όλη τη χώρα και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Δ.Ε.Υ.Α. που είναι αναγκαίος μοχλός για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.
Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μ. Βορίδης, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Θ. Πετραλιάς, ενώ την Κ.Ε.Δ.Ε. θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος με τους Αντιπροέδρους του και την ΕΔΕΥΑ ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και Πρόεδρός της με τους Αντιπροέδρους της Ένωσης κ. Π. Σημανδηράκη/ Δήμαρχο Χανίων και κ. Αθαν. Μαμάκο /Δήμαρχο Λαρισαίων.
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ και Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκης δήλωσε ότι προσέρχεται με σχετική αισιοδοξία σε αυτή τη θεσμική συνάντηση, η οποία εδράζεται στο γεγονός ότι επιτέλους εμπλέκονται στην εσωτερική διαβούλευση όλα εκείνα τα υπουργεία τα οποία όφειλαν, ως καθ’ ύλην αρμόδια, να έχουν εξαρχής, θέση και ενεργή εμπλοκή σε αυτή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ....

Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει, από το μεσημέρι του Σαββάτου, 9ης...

Ρέθυμνο : Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ληστεία...

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος αλλοδαπού στο Ρέθυμνο Συνελήφθησαν -4-...

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ....

Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει, από το μεσημέρι του Σαββάτου, 9ης...

Ρέθυμνο : Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ληστεία...

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος αλλοδαπού στο Ρέθυμνο Συνελήφθησαν -4-...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τα SOS για καθαρισμό, δήλωση και πρόστιμα

Τι προβλέπεται για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Όσα πρέπει...

Ο «χρυσός» Μάιος και η γαστρονομική υπεροχή της Κρήτης

Διεθνής προβολή του νησιού ως ιδανικού ανοιξιάτικου προορισμού με...

Η μεγάλη γιορτή των σχολικών εφημερίδων – Το ΒΗΜΑ βραβεύει τους δημοσιογράφους του αύριο

Η καρδιά της ενημέρωσης χτύπησε σήμερα στη νέα γενιά....

Κρήτη: Η «ναυαρχίδα» του τουρισμού σπάει τα κοντέρ – 5,6 εκατ. διεθνείς αφίξεις το 2025

Η Κρήτη επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως ναυαρχίδα του...