‘Εφτασε στο λιμάνι της Σούδας το δεύτερο ισχυρότερο ρυμουλκό της Ελλάδας!

Ημερομηνία:

Με αψίδες νερού, φωτοβολίδες και κόρνες πλοίων έγινε το πρωί στο λιμάνι της Σούδας η υποδοχή του δεύτερου ισχυρότερου ρυμουλκού λιμένα στην Ελλάδα!

Του ρυμουλκό «Ηρακλής» που αποτελεί την τελευταία προσθήκη στον στόλο της ναυτιλιακής εταιρείας ΜΑΡΣ Ν.Ε., εδρεύει πλέον από σήμερα το πρωί στη Σούδα, αναβαθμίζοντας το επίπεδο ανταπόκρισης και κάλυψης των αυξημένων αναγκών του λιμανιού.

Το ρυμουλκό ξεκίνησε από το Μπρεμερχάβεν της Γερμανίας τον Οκτώβριο, για να φτάσει σήμερα στο λιμάνι της Σούδας, όπου το περίμενε ένα θερμό καλωσόρισμα από τα στελέχη της εταιρείας σε μια πραγματικά εντυπωσιακή άφιξη!

Πρόκειται για ένα πανίσχυρο σκάφος, με ιπποδύναμη 6.820 ίππους και θηριώδη δύναμη έλξης που φτάνει τους 85,9 τόνους. Χαρακτηρίζεται για την πρωτόγνωρη ικανότητα ελιγμών, καθώς διαθέτει 3 έλικες αζιμουθιακής περιστροφής, άμεσης αντίδρασης καθώς και απόδοσης δύναμης έλξης.

Διαθέτει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε ναυτιλιακά ηλεκτρονικά όργανα, τηλεπικοινωνίες καθώς και ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου του σκάφους, επιτρέποντας στους αξιωματικούς, άμεση είκόνα της κατάστασης των επιμέρους συστημάτων μηχανών και γέφυρας.

Ακολουθώντας μοντέρνες, υψηλές προδιαγραφές, διαθέτει πιστοποιημένη ικανότητα πυρόσβεσης, κατηγορίας 1, ικανό για ρίψη νερού 2,400 κυβ.μέτρων/ ώρα και πυροσβετικού αφρού 1.200 κυβ.μέτρων/ ώρα.

Κατά την διάρκεια πυρόσβεσης, το σκάφος διαθέτει σύστημα αυτοπροστασίας, με περιμετρικό ψεκασμό νερού, καθώς και αισθητήρα επικίνδυνων αεριών στην γύρω από αυτό, ατμόσφαιρα.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο αρχιπλοίαρχος της εταιρείας ΜΑΡΣ Ν.Ε., Γιάννης Αποστολάκης:

«Το ρυμουλκό “Ηρακλής” ξεκίνησε αρχές Οκτώβρη από τη Γερμανία και για να φτάσει στη Σούδα προσέγγισε πρώτα δύο λιμάνια στη Γαλλία, τρία λιμάνια στην Ισπανία, ένα λιμάνι στην Πορτογαλία και ένα τελευταίο λιμάνι στην Ιταλία.

Μπορεί να πάει όπου χρειαστεί στην Κρήτη, ωστόσο η έδρα του θα είναι στη Σούδα. Εδώ θα δουλέψει με τα κρουαζιερόπλοια, τα πολεμικά πλοία και να καλύψει όποια ανάγκη στο εμπορικό λιμάνι.

Έχει πλήρωμα 6 ατόμων και είναι το δεύτερο ισχυρότερο ρυμουλκό στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, στη δύναμη έλξης. Είναι πραγματικά ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή στον τομέα του!»

Όπως αναφέρει η εταιρεία: «Η εργασία του σκάφους, με βάση τη Σούδα, αποτελεί μία άμεση αναβάθμιση των προσφερόμενων τοπικών δυνατοτήτων, συνεισφέροντας καίρια στα θέματα ασφάλειας, και υπερκαλύπτει τις ανάγκες και αυξημένες ιδιατερότητες του λιμένα»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη...

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση...

Χανιά:Πρόγραμμα εκδηλώσεων τιμής και μνήμης ...

«Νωρίς τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 1ης Αυγούστου κατέφθασε στη...

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη...

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση...

Χανιά:Πρόγραμμα εκδηλώσεων τιμής και μνήμης ...

«Νωρίς τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 1ης Αυγούστου κατέφθασε στη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών και τους πυρόπληκτους της περιοχής του Ρεθύμνου

Σήμερα, Πέμπτη, 30/7/2026, κλιμάκιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, περιόδευσε...

Ηράκλειο:Ο Μάνος Μακρόπουλος και η Βάλλια Ειρηναίου στη Γιορτή Μπανάνας στην Άρβη

Η Γιορτή Μπανάνας Άρβης, ένας από τους σημαντικότερους καλοκαιρινούς...

Προχωρά το έργο της τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων στην ΕΕΛ Ηρακλείου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Ευαρέστου, Παρασίου & Παμφίλου το...