Ρέθυμνο:Την προστασία από βανδαλισμούς του νεόδμητου 16ου Δημοτικού Σχολείου με τεχνικά μεσα, διασφάλισε ο Δήμος Ρεθύμνης

Ημερομηνία:

Στη διαφύλαξη του νέου σχολικού συγκροτήματος που φιλοξενεί το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, προχώρησε ο Δήμος Ρεθύμνης μετά τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν κατ’ επανάληψη στους χώρους του, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από αγνώστους.

Κατόπιν συνεργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Πληροφορικής & Προγραμματισμού και του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης με τη σχολική κοινότητα του 16ου Δ. Σχ. και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τοποθετήθηκαν κάμερες σε επιλεγμένες θέσεις εντός του σχολικού συγκροτήματος και του αύλειου χώρου του, οι οποίες ενεργοποιούνται ΜΕΤΑ τη λήξη των μαθημάτων.
Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε κατόπιν αντίστοιχης απόφασης του Σχολικού Συμβουλίου του 16ου Δημ. Σχολείου, την οποία αιτήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η συναίνεση των Εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων των μαθητών τους σχολείου.
Υπηρετεί δε, τη διαπιστωμένη ανάγκη προστασίας του νεόδμητου σχολικού κτιρίου και των χρηστών του από τους επίδοξους βανδαλιστές του, στους οποίους θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο κυρώσεις.
Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι της Τ.Υ.Δ.Ρ κ. Μαλάς Άγγελος και του Τμ. Παιδείας κ. Παπαδογιάννης Νεκτάριος, ο Δήμος Ρεθύμνης εκφράζει τη λύπη του που αναγκάστηκε να καταφύγει στη συγκεκριμένη επιλογή, ωστόσο η δημόσια περιουσία (ειδικά όταν αυτή έχει αποδέκτες παιδιά) πρέπει να προστατεύεται και όσοι δεν την σέβονται να έχουν τη μεταχείριση που τους αξίζει.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Ο Δήμος Μυλοποτάμου ζητά την επανεξέταση της...

-“Η ενδοχώρα χρειάζεται παρουσία, όχι απομόνωση” ΟΔήμαρχος Μυλοποτάμου κ....

Ρέθυμνο:Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο «Οδική Παράκαμψη...

Η απόφαση ένταξης του έργου «Οδική Παράκαμψη Οικισμού...

Ρέθυμνο:Ο Δήμος Μυλοποτάμου ζητά την επανεξέταση της...

-“Η ενδοχώρα χρειάζεται παρουσία, όχι απομόνωση” ΟΔήμαρχος Μυλοποτάμου κ....

Ρέθυμνο:Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο «Οδική Παράκαμψη...

Η απόφαση ένταξης του έργου «Οδική Παράκαμψη Οικισμού...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η επιστήμη «μίλησε» – Πόσες διακοπές τον χρόνο χρειάζεσαι;

Η απάντηση δεν είναι αυτή που νομίζεις… Κατά τη διάρκεια...

«Παράθυρο» της Κυβέρνησης για σιδηροδρομική σύνδεση νέου αεροδρομίου-Ηρακλείου

Η Κυβέρνηση θα στηρίξει την αναζήτηση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για...

Οι ιώσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος

Νέα μελέτη αποκάλυψε ότι κοινές ιώσεις μπορούν να αυξήσουν...

«Ανακαλύπτοντας τη ζωή στην άμμο και τον ουρανό»

Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στην...