Διήμερο φεστιβάλ από την Περιφέρεια Κρήτης για την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων

Ημερομηνία:

Διήμερο φεστιβάλ από την Περιφέρεια Κρήτης για την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της νέας Εκστρατείας της Περιφέρειας Κρήτης “Equality4Crete-Do the right thing!”

Η Περιφέρεια Κρήτης, Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας και Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε συνεργασία με τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, κοινωνικούς φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις και συλλόγους, μουσικούς και χορευτές, υλοποιούν αύριο Τετάρτη, 18 και μεθαύριο, Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2024, διήμερο φεστιβάλ ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, στο κινηματοθέατρο Αστόρια, 8:30-1:30μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Στο φεστιβάλ μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί πρόκειται να παρουσιάσουν εικαστικά, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, podcast και βίντεο με αναφορά στη συμπερίληψη, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την έμφυλη ισότητα και δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας. Επίσης, στελέχη και εκπρόσωποι φορέων πρόκειται να κάνουν σύντομες παρουσιάσεις γύρω από σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην αναγνώριση, κατανόηση και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των παιδιών.
Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας, κυρία Γεωργία Μηλάκη: «Οι εκδηλώσεις αυτές πρόκειται να σηματοδοτήσουν την έναρξη της νέας εκστρατείας της Περιφέρειας Κρήτης, διαδικτυακής και δια ζώσης, “Equality4Crete-Do the right thing!”, που πρόκειται να συνεχιστεί και το επόμενο έτος, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των παιδιών και εφήβων, των γονέων, των εκπαιδευτικών και της ευρύτερης κοινωνίας σχετικά με την αναγκαιότητα αποδόμησης των έμφυλων στερεοτύπων και προκαταλήψεων και ενίσχυσης του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συμπερίληψης και της ισότητας».
Υπενθυμίζεται ότι, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ António Guterres, έχει αναφέρει: «τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν το θεμέλιο για ειρηνικές, δίκαιες και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες».
Το διήμερο φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πρόσκληση για Άθληση στον Κήπο του Ρεθύμνου

Ελάτε να γυμναστούμε μαζί κάθε Τετάρτη αναφέρει ο Συλλογος...

«Έρχονται τα χειρότερα» λέει συγγενής της μίας...

Τι αναφέρουν κάτοικοι του χωριού μετά το αιμοτοκύλισμα. Ο 90χρονος...

Πρόσκληση για Άθληση στον Κήπο του Ρεθύμνου

Ελάτε να γυμναστούμε μαζί κάθε Τετάρτη αναφέρει ο Συλλογος...

«Έρχονται τα χειρότερα» λέει συγγενής της μίας...

Τι αναφέρουν κάτοικοι του χωριού μετά το αιμοτοκύλισμα. Ο 90χρονος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πρόσκληση για Άθληση στον Κήπο του Ρεθύμνου

Ελάτε να γυμναστούμε μαζί κάθε Τετάρτη αναφέρει ο Συλλογος...

Προσωπικός Αριθμός: Τι θα γίνει σε όσους δεν προχωρήσουν στην ενεργοποίηση του

Ποια είναι τα βήματα. Μια νέα εποχή στην ταυτοποίηση ξεκινά...

«Έρχονται τα χειρότερα» λέει συγγενής της μίας οικογένειας στα Βορίζια

Τι αναφέρουν κάτοικοι του χωριού μετά το αιμοτοκύλισμα. Ο 90χρονος...

Ξυπνάτε στις 3 κάθε πρωί; Το κόλπο που υπόσχεται να κοιμηθείτε ξανά αμέσως

Εάν ξυπνάτε κάθε πρωί από τα χαράματα και αγωνίζεστε...