Ηράκλειο:Αντίθετη η παράταξη του Τέως Δημάρχου Χερσονησου Γιάννη Σέγκου στην νέα αύξηση τελών στο Δήμο Χερσονήσου

Ημερομηνία:

ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΓΚΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ.

Σε ανακοίνωσή του, ο τέως Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος αναφέρει:

Για τρίτη φορά μέσα στο 2024 η δημοτική αρχή προχωρά σε αύξηση τελών στο δήμο μας.

Αυτή τη φορά προχωρά σε αύξηση 20% στα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας που αφορά όλους τους δημότες μας.
Προηγήθηκε πριν από ένα μήνα η αύξηση κατά 50% των τελών παρεπιδημόντων και εκδιδομένων λογαριασμών, που αποδέκτες έχει ουσιαστικά όλες τις επιχειρήσεις στο δήμο μας, ενώ είχε προηγηθεί και η αύξηση τελών ύδρευσης και αποχέτευσης κατά 36%.
Από ότι φαίνεται μόνη μέριμνα του δημάρχου είναι η εξεύρεση πόρων για την υπέρογκη αύξηση σχεδόν κατά 50%!!!, που φέρνει για την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, την οποία σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες μεταφέρει στις πλάτες των δημοτών.

Οι ανωτέρω αδικαιολόγητες αυξήσεις επιβάλλονται δίχως να έχει γίνει καμία προσπάθεια από τη δημοτική αρχή για την ανάκτηση εκατομμυρίων οφειλών προς το δήμο και τη ΔΕΥΑΧ, σε συνδυασμό με την καταφανή απουσία προσπάθειας περιστολής των δαπανών, όταν κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο ως δημοτική αρχή, με πολύ δύσκολες υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες λόγω κορονοϊου και θεομηνιών, δεν επιβάλλαμε καμία αύξηση.
Καλούμε το δήμαρχο κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη καθώς και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας να αναλογιστούν τις συνέπειες των ενεργειών τους, οι οποίες επιβαρύνουν με σημαντικά κόστη τα νοικοκυριά και της επιχειρήσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απονεμήθηκε το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» 2025 του...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το Βραβείο αυτό είναι ένα μικρό αντίδωρο...

Ηράκλειο: Στις 9 Ιουνίου η εθελοντική αιμοδοσία...

Η δράση θα λάβει χώρα στην πλατεία Δασκαλογιάννη στο...

Απονεμήθηκε το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» 2025 του...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το Βραβείο αυτό είναι ένα μικρό αντίδωρο...

Ηράκλειο: Στις 9 Ιουνίου η εθελοντική αιμοδοσία...

Η δράση θα λάβει χώρα στην πλατεία Δασκαλογιάννη στο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελαιόλαδο: Γιατί η Ελλάδα χάνει έδαφος στην παγκόσμια αγορά

Η Ελλάδα εξακολουθεί να παράγει ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, αλλά...

Μαριώ: Δισκογραφική επιστροφή για τη μεγάλη κυρία του ρεμπέτικου τραγουδιού

Η μεγάλη κυρία του ρεμπέτικου τραγουδιού, η αγαπημένη μας...

Το Λύκειον των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου σε «Συμπόσιο Πολιτισμού» στην Γεωργία

ΟΤΑΝ Η ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ Το Λύκειον των Ελληνίδων...