Η τέως βασιλική οικογένεια αιτείται την ελληνική ιθαγένεια – Θα είναι το επώνυμο «De Grecia»;

Ημερομηνία:

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσουν αίτηση για να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας, Παύλος και Νικόλαος.

Παύλος και Νικόλαος αναμένεται να δηλώσουν πίστη στο Σύνταγμα και στο Πολίτευμα της χώρας, σύμφωνα με το MEGA. Θα αποδεχθούν, έτσι, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το 1974, που τερμάτισε τη βασιλεία στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης τόνισε σε δηλώσεις που πραγματοποίησε πως οι διαδικασίες για την απόδοση ιθαγένειας στα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας της χώρας, θα ακολουθηθούν κατά γράμμα, όπως ορίζει ο νόμος του 1994.

Παύλος και Νικόλαος ετοιμάζονται όπως φαίνεται να καταθέσουν την ερχόμενη Παρασκευή, στο Ληξιαρχείο Αθηνών, την αίτηση για ελληνική ιθαγένεια.

Όταν οι διαδικασίες προχωρήσουν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Παύλος και ο Νικόλαος θα κάνουν νέες δηλώσεις, μέσα από τις οποίες θα επαναλαμβάνουν πως δεν περνάει από το μυαλό τους η σκέψη να αμφισβητήσουν το πολίτευμα της χώρας.

Ποιο θα είναι το επώνυμό τους
Δημοσιεύματα έφερναν οι Παύλος και Νικολάος να διαλέγουν το «De Grecia» ως το επίθετό τους. Σε παλιότερη συνέντευξή του, ο Παύλος είχε προϊδεάσει λέγοντας πως συστήνεται ως ο «Παύλος της Ελλάδας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, υπουργός ανέφερε πως το όνομα της τέως βασιλικής οικογένειας δεν θα είναι το «De Grecia».

Επιπλέον, το επίθετο θα το πάρουν σίγουρα τα δύο παιδιά της τέως βασιλικής οικογένειας. Η Άννα – Μαρία, δεν έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις της.

Η Μαρί Σαντάλ αναμένεται να εγγραφεί στην οικογενειακή μερίδα αλλά δεν θα πάρει την ιθαγένεια.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον...

Η νέα ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα ώστε να ψηφιστεί...

Τραγική ειρωνεία στα Βίλια: Εθελοντής έσωζε σπίτια...

Συγκλονίζει το δράμα εθελοντή δασοπυροσβέστη στα Βίλια, ο οποίος...

Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον...

Η νέα ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα ώστε να ψηφιστεί...

Τραγική ειρωνεία στα Βίλια: Εθελοντής έσωζε σπίτια...

Συγκλονίζει το δράμα εθελοντή δασοπυροσβέστη στα Βίλια, ο οποίος...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον χρόνο

Η νέα ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα ώστε να ψηφιστεί...

Τραγική ειρωνεία στα Βίλια: Εθελοντής έσωζε σπίτια ενώ το δικό του γινόταν στάχτη [βίντεο]

Συγκλονίζει το δράμα εθελοντή δασοπυροσβέστη στα Βίλια, ο οποίος...

Γιατί συγκρούστηκαν τα δύο ελικόπτερα στην Ψάθα: Ο ανθρώπινος παράγοντας και οι πρώτες εκτιμήσεις

Ο αεροναυπηγός και ερευνητής αεροπορικών ατυχημάτων Φαίδων Καραϊωσηφίδης εντοπίζει...