ΠΑΓΝΗ: Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στη Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Ημερομηνία:

Σε καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του ΠΑΓΝΗ, καθώς δεν θα πληρωθούν για τον μήνα Οκτώβριο παρά το γεγονός ότι εργάστηκαν κανονικά

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τους εργαζομένους στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του ΠΑΓΝΗ, η αποτελεί κρίσιμη δομή για την παρακολούθηση και υποστήριξη περισσότερων από 4 χιλιάδων ασθενών στην ενδοχώρα.

Παρά το γεγονός ότι δόθηκε παράταση στις συμβάσεις, μέχρι την προκήρυξη της νέας σύμβασης προκειμένου για να μην τιναχθεί στον αέρα η λειτουργία και η προσφορά της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν, ούτε προβλέπεται να πληρωθούν για τον μήνα Οκτώβριο, καθώς το υπουργείο διαπίστωσε ότι δεν ήταν νομικά σωστή η διατύπωση στην προκήρυξη, εξέλιξη που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους εργαζόμενους αλλά και στο Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Με φόντο τα νομικά κολλήματα που υπήρξαν για την πληρωμή τους, εργαζόμενοι τονίζουν ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, ενώ διαφωνούν κάθετα για την απάντηση που έλαβαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, ότι θα πρέπει να κινηθούν δικαστικά για να βρουν το δίκιο τους.

Την άμεση πληρωμή τους ζητούν από την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, τονίζοντας ότι η μονάδα αποτελεί σωτήριο εργαλείο για την υγεία χιλιάδων ασθενών της ενδοχώρας, ωστόσο, η συνέχιση της λειτουργίας της, βρίσκεται διαρκώς υπό αμφισβήτηση, λόγω χρόνιας υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς ολόκληρη η Κρήτη...

Σε κατηγορία κινδύνου 3, δηλαδή σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου το Δημοτικό...

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 18:30 θα συνεδριάσει στο...

Σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς ολόκληρη η Κρήτη...

Σε κατηγορία κινδύνου 3, δηλαδή σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου το Δημοτικό...

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 18:30 θα συνεδριάσει στο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Ελλάδα στις φλόγες: 33 συλλήψεις για εμπρησμό τις τελευταίες πέντε ημέρες

Οι 30 υποθέσεις αφορά σε αμέλεια και τρεις σε...

Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον χρόνο

Η νέα ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα ώστε να ψηφιστεί...

Τραγική ειρωνεία στα Βίλια: Εθελοντής έσωζε σπίτια ενώ το δικό του γινόταν στάχτη [βίντεο]

Συγκλονίζει το δράμα εθελοντή δασοπυροσβέστη στα Βίλια, ο οποίος...