Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Ελλάδας : ΄΄Οι Ολυμπιακές αξίες ως στάση ζωής και υγείας΄΄σε σχολεία της Κρήτης

Ημερομηνία:

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Ελλάδας (ΕΘΝΟΑ), σε συνεργασία με τον Τομέα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κρήτης, και την κ Ελένη Μαράκη-Μπελαδάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, παρουσιάζει το πρόγραμμα “Οι Ολυμπιακές αξίες ως στάση ζωής και υγείας” σε σχολεία της Κρήτης.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μέσω του αθλητισμού και αποτελεί μέρος μιας διεθνούς προσπάθειας για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και την πρόληψη χρόνιων ασθενειών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής.

Το πρόγραμμα έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία σε διάφορα σχολεία της Αττικής, των Ιωαννίνων και της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ η Κρήτη αποτελεί τον επόμενο σταθμό αυτής της εκπαιδευτικής και κοινωνικής πρωτοβουλίας.
Πρόγραμμα παρουσιάσεων στην Κρήτη:

• Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2025:
o 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Τυμπακίου
o Δημοτικό Σχολείο Αγίων Δέκα
• Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2025:
o 29ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου
o 26ο και 40ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αρχές του Ολυμπιακού κινήματος, όπως το ευ αγωνίζεσθαι, ο αλληλοσεβασμός, η αυτοβελτίωση και η αξία της ομαδικής προσπάθειας. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, οι αξίες αυτές θα συνδεθούν με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας για τη συνολική ευημερία.

Η ΕΘΝΟΑ, ως αποκλειστικός φορέας διάδοσης της Ολυμπιακής Παιδείας στην Ελλάδα, καλεί όλους να συμμετάσχουν σε αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία, που στοχεύει στην έμπνευση και καθοδήγηση της νέας γενιάς προς τις αξίες του αθλητισμού και της κοινωνικής ευθύνης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ενισχυτική Διδασκαλία 2026-2027: Πότε ξεκινούν τα δωρεάν...

Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η Ενισχυτική Διδασκαλία...

Κρήτη: «Έσπασε» το φράγμα των 5 εκατ....

Σημαντική αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων καταγράφει η Κρήτη...

Ενισχυτική Διδασκαλία 2026-2027: Πότε ξεκινούν τα δωρεάν...

Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η Ενισχυτική Διδασκαλία...

Κρήτη: «Έσπασε» το φράγμα των 5 εκατ....

Σημαντική αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων καταγράφει η Κρήτη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ενισχυτική Διδασκαλία 2026-2027: Πότε ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η Ενισχυτική Διδασκαλία...

Το περπάτημα σε κάνει πιο έξυπνο;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, το καθημερινό περπάτημα συνδέθηκε...

Κρήτη: «Έσπασε» το φράγμα των 5 εκατ. διεθνών αφίξεων – Άνοδος 6,2% στον τουρισμό

Σημαντική αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων καταγράφει η Κρήτη...

Τηλεργασία από τα βουνά: Eπιδότηση 90% του μισθού για έναν χρόνο

Επιδότηση 90% του μισθού και των εισφορών για ένα...