Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών συναντούν τους δημότες του Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τα καταξιωμένα επιστημονικά Ιδρύματα που λειτουργούν στην πόλη μας αλλά και της εξωστρεφούς, γενναιόδωρης διάθεσης των επιστημόνων τους να συμβάλλουν στη διάχυση της γνώσης και το διαμοιρασμό των ερευνητικών τους επιτευγμάτων, ο Δήμος Ρεθύμνης και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) συνδιοργανώνουν διαλέξεις – ομιλίες που απευθύνονται σε όλους και όλες τις/τους πολίτες του Ρεθύμνου το ευρύ κοινό της πόλης μας.

Πρόκειται για μια σειρά ανοιχτών στο κοινό διαλέξεων στη διάρκεια των οποίων οι ερευνητές/-τριες του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών θα παρουσιάσουν στοιχεία από το ερευνητικό τους έργο.

Η θεματολογία τους αντλείται από τα πεδία του Πολιτισμού και των Τεχνών, της Επιχειρηματικότητας, του Περιβάλλοντος και από τη νεότερη ιστορία της Κρήτης.

Οι παρουσιάσεις θα γίνονται με τρόπο εύληπτο ώστε να είναι κατανοητές χωρίς να προϋποτίθεται εξειδίκευση στο θέμα και να ακολουθήσει ο προσδοκώμενος διάλογος μεταξύ κοινού και επιστήμονα – εισηγητή.

Οι εκδηλώσεις θα γίνονται απόγευμα Δευτέρας, κατά το πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα, στο χώρο του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου (Δ/νση: Νικηφόρου Φωκά 130 και Μελισσινού – στο τέλος του Μακρύ Στενού).
Οι ενδιαφερόμενοι –ες μπορούν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες είτε με φυσική παρουσία στο χώρο διεξαγωγής τους είτε διαδικτυακά μέσω του συνδέσμου στο zoom: https://us02web.zoom.us/j/88062725504?pwd=LSlje9lpwyw9MGUd02db6ymifeoROG.1

Η πρώτη διάλεξη προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025, στις 7.30 το βράδυ (στο χώρο του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών) με το πλήρως εναρμονισμένο με το αποκριάτικο κλίμα της πόλης θέμα: « Το καρναβάλι και οι γυναίκες: ιστορίες από τις απόκριες της Αθήνας 1800-1940» και θα προσφερθεί από τον κ. Νίκο Ποταμιάνο/ Κύριο Ερευνητή στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του ΙΤΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη συνεργασία του Δήμου με το ΙΜΣ ανέλαβε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ.Μαρινάκης υποστηρίζοντας την ενεργή αλληλόδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα που εδρεύουν στην πόλη προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και του εξαιρετικού επιστημονικού- ερευνητικού έργου που επιτελούν.
Η διοργάνωση των διαλέξεων και η θεματολογία τους αποτελούν προϊόν συστηματικής, αγαστής συνεργασίας του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ν. Παπαδογιάννη και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Μ. Τσάκωνα με την Διευθύντρια κ. Τζελίνα Χαρλαύτη και Ερευνητές του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: «Έσπασε» το φράγμα των 5 εκατ....

Σημαντική αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων καταγράφει η Κρήτη...

Κρήτη: Τέλος η αντιπυρική περίοδος, όχι όμως...

Από 1η Νοεμβρίου επιτρέπεται η καύση γεωργικών υπολλειμμάτων υπό...

Κρήτη: «Έσπασε» το φράγμα των 5 εκατ....

Σημαντική αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων καταγράφει η Κρήτη...

Κρήτη: Τέλος η αντιπυρική περίοδος, όχι όμως...

Από 1η Νοεμβρίου επιτρέπεται η καύση γεωργικών υπολλειμμάτων υπό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σοκ στη Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του μετά από διαπληκτισμό

Ο δράστης εμφανίστηκε μόνος του στο ΑΤ Αερόπολης και...

Εξοικονομώ 2025: Εξασφαλίστηκαν 425,8 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του προγράμματος

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

Παιδική παχυσαρκία: Οι επιπλοκές που εμφανίζονται από τα σχολικά χρόνια

Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία μπορεί να αρχίσουν...